2021.09.23. 15:14:53 6499 226

Hozd létre a tökéletes home office környezetet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az otthonunk fő szempontja leginkább a pihenés, azonban az egyre inkább elterjedtebb ott zajló munkavégzés következtében egy-egy helyiség gyakran dolgozószobává avanzsálódhat, és nem biztos, hogy adott a megfelelő hely arra, hogy elvonuljunk dolgozni. Számos dolog elvonhatja a figyelmünket, ha nem alakítjuk ki a szükséges környezetet. Íme ezért néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartanunk a tökéletes otthoni iroda kialakításakor.

Otthoni munka- természetes fény mellett a legjobb - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Otthoni munka- természetes fény mellett a legjobb

Válasszuk ki körültekintően a helyet

Amikor a megfelelő helyet keressük az otthoni munkavégzésünkhöz mindenképpen vegyük figyelembe a zaj- és közlekedési tényezőket. Ha például az adott szoba közel van az utcához, hallhatjuk az arra járó és arra közlekedő embereket, járműveket. Emellett pedig mindenképp vegyük figyelembe az otthonunkon belüli „forgalmat” is.
Ha akkor is tervezünk otthon dolgozni, amikor a család többi tagja is a lakásban tartózkodik, érdemes elkerülni a konyhát, a fürdőszobát vagy a nappalit, hiszen ha ezeket a helyiségeket, vagy azokhoz közeli szobákat választjuk, akkor nagy valószínűséggel sok látogatónk lesz, így pedig könnyen megzavarhatnak minket a közeli zajok. A másik szemszögből viszont, ha kisgyermekkel vagyunk a lakásunkban, egy hozzá közeli helyiség lesz a megfelelő, így könnyebben szemmel tudjuk őt tartani.

Fő a minimalizmus

Számos trend jön és megy, azonban a minimalizmus mindig hasznos lehet, ha a munkakörnyezetünkről van szó. Ha az íróasztalunkat tisztán tartjuk és csak néhány apróságot helyezzünk el rajta, az sokat segíthet a hatékonyságunkon, valamint így kevesebb tényező tudja elterelni a gondolatainkat. A legtöbb esetben munkavégzésünkhöz elég egy jó szék, egy asztal és a laptopunk.

Rejtsük el a kábelkötegeket

A vezeték nélküli eszközök biztonságosabb munkakörnyezetet biztosítanak. A felesleges és szerteágazó kábelekben könnyen felbukhatunk, így akár balesethez is vezethetnek. Ha nincs lehetőségünk vezeték nélküli eszközöket használni, akkor pedig ajánlott elrejteni azokat a kábeleket, amik egyéb esetben útban vannak.

Kerüljük a dokumentumhalmozást

Tegyük fel magunknak a kérdést: tényleg ki kell nyomtatnunk és meg kell őriznünk az összes dokumentumunkat? Ha tehetjük váljunk papírmentessé. Számos megoldást bevethetünk már: digitalizálhatjuk naptárunkat, de még a fontosabb dokumentumokat is. A már meglévő papírokat pedig szelektálhatjuk.

Engedjük be a természetes fényt

Tanulmányok szerint azok az emberek, akik természetes fényben dolgoznak, produktívabbak, több D-vitamint vesznek fel, jobban alszanak éjszaka, sőt kevesebb szemproblémájuk van. A fény a hangulatunkat is javíthatja. Ha pedig még egy okra van szükség, hogy az otthoni munkaterületünket olyan helyre helyezzük, ahol kihasználhatjuk a természetes fény előnyeit, akkor gondoljunk arra, hogy így villanyszámlánkra is kedvező hatással lehetünk.

Helyezzünk el néhány olyan tárgyat, amely inspirál minket a munkavégzésben

Korábban ugyan a minimalista megközelítést ajánlottuk, azonban a személyes tárgyaknak is kell, hogy helyet biztosítsunk. Néha a kedvenc dolgaink, illetve motiváló idézetek inspirációt adhatnak, és hatékonyabb munkához vezethetnek.

Forrás: IngatlanNet

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...