2022.11.20. 08:28:04 5893 252

Hűvös spórolás – Így ne legyen energiafaló a hűtőszekrényed
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Spórolós tippekből soha nem elég, pláne most! Igaz, környezetünk és pénztárcánk is hálás sokszor egy kis odafigyelésért, úgyhogy valószínűleg e jó tanácsok nagy részét nem árt, ha hosszú távon alkalmazzuk. Tegyük hűvösre a pazarlást, nézzük, hogyan tudjuk minél energiatakarékosabban használni a hűtőszekrényünket!

Hűtő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűtő

Némelyik ötlet apróságnak tűnik, ám azt már régóta tudjuk, hogy „Sok kicsi sokra megy”, úgyhogy nem árt minden részletre odafigyelni.

Pakold be!

A frissen vásárolt, hűtőpultból kivett és hűtést igénylő termékeket azonnal tedd a hűtőbe, amint hazaértél. Ne hagyd, hogy felmelegedjenek, mert egyrészt nem tesz jót az élelmiszernek sem, másrészt a hűtődnek újra vissza kell hűteni, ami nem kevés energia a készüléknek.

Nem mindegy, hova pakolsz!

Hogy maximálisan ki tudd használni a hűtőd energiáit, alulra kerüljenek a gyorsan romló holmik, mint a halak, húsok. Itt van ugyanis a leghidegebb rész. Középre a tejtermékek, míg legfelülre a lekvárok, konzervek menjenek.

Utalozol?

Ha hosszabb utazást tervezel, és lehetőséged van rá, pakold ki a hűtőt és húzd ki a konnektorból, hogy feleslegesen ne fogyasszon.

Mi az ideális?

A hűtőszekrény 7°C-on, a fagyasztó pedig -18 C°-on működik a legideálisabban és a legenergiatakarékosabban. Nem érdemes „túlhűteni” egyiket sem, mert minél alacsonyabb hőmérsékletre hűtöd a szekrényt, annál több energiát fogyaszt majd.

Találd meg a legjobb helyet

Ha lehet, ne a tűzhely, vagy fűtőtest mellé kerüljön a hűtőszekrényed. Keresd meg a konyha lehűvösebb szegletét és alakítsd ki ott a hűtőd új otthonát! Ezzel is rengeteg energiát spórolhatsz meg!

Legyen rendszeresen!

A legújabb modellek általában már mind rendelkeznek úgynevezett No-Frost funkcióval, vagyis sem a hűtőtérben, sem a fagyasztóban nem történik jegesedés, de még csak pára sem keletkezik. Ám ha régebbi hűtőszekrényed van, ne feledkezz meg róla, hogy rendszeresen leolvaszd! A fagyos, jeges hűtő többet fogyaszt, egy igazi energiafaló!

Forrás: www.haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...