2022.01.12. 17:25:00 9060 285

Ide süss, a saláta is lehet laktató! Most éppen édesburgonyából!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A saláta csak akkor unalmas, ha unalmasra készítik. A saláta csak akkor zöld, ha csupa zöldségből készítik. A saláta csak akkor való a kecskéknek, ha nem állítjuk össze megfelelően az étrendünket. Legalább köretként jelenjenek meg a tányérunkon! Ezek voltak a tények, most pedig következzen egy finom recept!

Édesburgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Édesburgonya

A salátáról tudni kell, hogy minél színesebb, annál jobb! A szemnek és az ízlelőbimbóinknak is! Azonban csakis a megfelelő (lehetőleg házilag készített) öntettel lesz egészséges fogás! A legjobb saláták amellett, hogy tápanyagban gazdagok, jelentős rosttartalommal is büszkélkedhetnek. Sovány sajtokkal (parmezán, feta, mozzarella) és napraforgómaggal érdekessebbé tehető a textúra. Egy kevés krémesség, a friss és ropogós hozzávalókat kellően ellensúlyozza.

Salátának nem csupán az olyan étkeket nevezhetjük, amelyek roskadásig vannak zöld levelekkel, gondoljunk csak a krumpli- vagy a franciasalátára. Sőt, az ínyencek szerint egy saláta max. úgy 20-30%-ban tartalmaz zöldeket! Most egy olyan egyszerű - nem zöld - saláta receptjét osztjuk meg, amelyik télen a nyarat, nyáron pedig a telet idézi.

Grillezett édesburgonya saláta citromfüves szósszal

Hozzávalók:

Fél vöröshagyma, apróra vágva
2 tk. reszelt citromhéj
negyed csésze citromlé
1 kg édesburgonya, jól megdörzsölve, vékonyabb szeletekre vágva
3-4 ek. olívaolaj
só és bors
2 ek. kendermag
Negyed csésze friss menta, apróra vágva
görög joghurt, tálaláshoz

Elkészítés:

Melegítsük fel a grill(serpenyő)t közepes fokozaton, közben egy kis tálban keverjük össze a hagymát és a citromlevet, időnként forgassuk meg. Egy nagy tálban keverjük össze az édesburgonyát 2 evőkanál olajjal és negyed teáskanál sóval és borssal. Grillezzük enyhén puhára, oldalanként úgy 4-5 percig.
A hagymás tálba keverjük össze a citromhéjat, a kendermagot, a maradék evőkanál olajat, és végül keverjük hozzá a mentát is. Egy tálra kenjük rá a görög joghurtot, és locsoljuk meg egy kevés olajjal. Rendezzük el a grillezett édesburgonyát a joghurt felett, majd kanalazzuk rá a mentás szószt a tetejére.

Önmagában is finom, de sültek köreteként is tálalhatjuk. Egy javaslat annak, aki szereti a csípős ízeket: a szószba bátran lehet chilit is tenni.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...