2019.11.15. 16:50:15 7732 247

Így NE rontsd el az állásinterjút!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az álláskeresést optimális esetben nem csinálja túl gyakran az ember, ezért időközben sokszor kijön a gyakorlatból. Összegyűjtöttük azokat a hibákat, amiket semmiképp ne kövess el, ha munkatárs szeretnél lenni nem pedig az év HR vicce!

Állásinterjún - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Állásinterjún

Az a fránya jelentkezés

A legtöbben álláskeresés során nagyüzemi módszerrel rengeteg helyre kiküldik az önéletrajzukat, általában változatlan formában sablon levél kíséretében.

Ez még önmagában nem is lenne gond, de sose használd a Forward – Tovább küldés funkciót, és soha, semmilyen esetben ne tegyél meg több különböző céget címzettnek egyszerre egy e-mailhez!

Ez egyrészt nemtörődömségre és lustaságra utal, másrészt ciki is, ráadásul, ha van egy kis humora a leveledet fogadó munkatársnak, akkor „Válasz mindenkinek” gomb használatával fog elutasítani és átengedni a lehetőséget a többi cégnek.

Ne felejtsd el!

Biztosan nem egyszerű észben tartani a rengeteg időpontot, céget és helyszínt. Ezért még a telefonbeszélgetés során írj fel mindent pontosan a naptáradba, és mindig nézd meg este, hogy következő nap hová kell menned. Az ugyanis igen kellemetlen, ha felhívnak, hogy mennyit kell még várni és közlöd velük, hogy elfelejtetted. Akkor mennyire lehetett fontos…?

Késés és előbb érkezés

Az állásinterjúról ne késs el. Egyébként ez valószínűleg magától értetődő, mégis gyakori, hogy egy jelentkező egy sor kifogást kell felsorakoztasson, hogy miért nem érkezett időben. Késett a vonat, nem tudtál parkolni, eltört a cipőd sarka, nem találtad a helyet… Nem számít, a leendő munkaadó egy dolgot lát majd: nem vagy pontos, még akkor sem, amikor jó benyomást szeretnél tenni.

Az előbb érkezés sem szerencsés, legalább is, ha 5-10 percnél hamarabb érkezel, inkább máshol várakozz. Így nem kelted azt a benyomást, hogy feltételezhetően semmi dolga annak, akivel találkozol, ráadásul még zavarhatod is a munkát, ha ott téblábolsz.

Higiénia, öltözködés és annak hiánya

Banálisnak tűnhet, de a munkaügyes munkatársak szemével egyáltalán nem az: figyelj rá, hogy a higiéniád és az öltözeted rendben legyen és passzoljon a munkahelyi körülményekhez. A „majd holnap este megmosom a hajam” nem szerencsés filozófia. A felvételiztető pedig nem a szájszagodtól, inkább a szakmai tapasztalataidtól kellene hanyatt vágja magát. Arról nem is beszélve, hogy ha maci-naciban jelensz meg egy bármilyen állásinterjún, az a tiszteletlenségnek azon foka, amire nem fogják azt mondani, hogy örülnek, hogy ennyire otthonosan érzed magad az első pillanattól…

Ne kritizálj

A tulajdonos megdöbbent arca biztosan megér egy misét, amikor a jelentkező könnyűvérűnek minősíti a recepcióst, vagy egyből újra gondolja a teljes cégpolitikát, mert ő egyébként is jobban tudná csinálni.

Ne tegyél ajánlatot a főnöknek

Bizony csak a filmeken és abból is csak bizonyos, korhatáros kategóriában válik be, ha a jelentkező flörtbe kezd a góréval. Ha így tennél szert előnyre, annak inkább az lesz az eredménye, hogy könnyűvérűként könyvelnek el, senkit nem érdekel majd a szakmai tudásod, ráadásul, ha felvételt nyersz sem szakmailag tudsz majd érvényesülni… A „kivel kell itt lefeküdni egy jól fizető állásért” poént szintén nem javasoljuk elsütni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...