2015.07.25. 11:00:37 68014 293

Így tárold a gyömbért, hogy sokáig friss maradjon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel a gyömbért a nagy többség a megfázás elleni küzdelem harcosának tartja, esetleg finom téli sütemények alapanyagaként tartja számon, emiatt inkább a hidegebb hónapokban, karácsonykor kerül terítékre. Pedig nem „csak” ennyi van benne! És most azt is megtudhatod, hogy marad friss!

Gyömbér | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyömbér | Fotó: 123rf.com

A gyömbér pozitív élettani hatásairól, illetve egyéb más felhasználási módjáról már olvashattál nálunk is. Most ejtsünk néhány szót a tárolásáról!

Az első lépések: a vásárlás

Fontos, hogy már vásárlás alkalmával törekedjünk arra, hogy minél frissebb növényt válasszunk. A világos gumó-ráncos bőr párosítás egyáltalán nem nyerő. Ha a külsején már néhol nyirkos foltok találhatóak, akkor nagy valószínűséggel már sokáig nem tartható el a növény.

A folytatás: irány a hűtő

A gyömbért célszerű hűtőszekrényben tárolni, mert szobahőmérsékleten hamar kiszárad. Mindegy, hogy papírzacskóba, alufóliába csomagolod, vagy műanyag, fagyasztásra alkalmas tasakba teszed, a lényeg, hogy légmentesen záródjon a csomagolás. Ezzel a módszerrel nagyjából 3 hétig áll el a gyömbérünk. Ám előfordulhat, hogy csak egy darab gyömbér kerül a hűtőbe. Ilyenkor a levágott részre tegyél nedves ruhát.

És a vége: a fagyasztó

Ha szeretnél betárazni gyömbérből, de félsz, hogy a konyhában, de még a hűtőben is kárba veszne, egyszerű a megoldás: fagyaszd le! Ez működhet úgy is, hogy előtte meghámozod, és úgy is, hogy nem.

Ha hámozatlanul kerül a „fagyiba”, akkor először tekerd be átlátszó fóliával, tedd egy fagyasztásra alkalmas zacskóba és irány a fagyasztószekrény, vagy láda. Kb. 1 hónapig bátran felhasználható.

Ha meghámozod, akkor már szeld is fel a növényedet. Tedd egy tányérra kis adagokban, ami majd megy a fagyasztóba. Addig hagyd ott, amíg a gyömbér át nem fagy. Ha megvan, a kívánt adagokban bújtasd őket egy jól záródó zacskóba, vagy dobozba. Így akár 1 évig is eláll ez a finomság.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy doboz, ezer lehetőség – mit készíthetsz az üres tejesdobozból?

Ki gondolná, hogy az egyszerű tejesdoboz több, mint egy múló csomagolás? A legtöbben automatikusan a szelektív kukába dobjuk, pedig ez a strapabíró, vízálló anyag igazi kincsesbánya az otthoni kreatív újrahasznosításhoz. Egy kis olló, ragasztó, némi festék – és máris új életet lehelhetünk belé. Az újrahasznosítás nemcsak a környezetnek tesz jót, hanem szórakoztató és alkotó tevékenység is, amihez nem kell különösebb kézügyesség.

Sült zöldségek új köntösben – mediterrán hangulat a tányéron

A sült zöldség sokak fejében még mindig a diétás kompromisszum szinonimája – pedig távolról sem kell, hogy unalmas legyen. Egy kevés olívaolaj, néhány illatos mediterrán fűszer és egy krémes mártás segítségével pillanatok alatt olyan fogássá válhat, amit öröm elkészíteni és még nagyobb élmény elfogyasztani. Mutatjuk, hogyan lesz a legegyszerűbb alapanyagokból illatokban és színekben gazdag vacsora.

Bőrápolás belülről – tápláld a szépségedet a tányérról

A szép bőr nem a fürdőszobában kezdődik, hanem a konyhában. Hiába kenjük magunkra a legdrágább krémeket, ha a szervezetünk nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, a bőrünk fakóvá, fáradttá válik. A bőrápolás belülről éppolyan fontos, mint a külső gondoskodás – hiszen amit megeszünk, az végső soron a bőrünkön is látszik.