2021.03.18. 15:26:58 9337 274

Így terem a türelem! Légy türelmesebb a mindennapokban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán sosem volt még ekkora szükségünk a türelemre, mint most a bezárások, home office és otthon tanulás mellett. Persze az élet korábbi problémái is megmaradtak és hozzájuk adódnak az új gondok is. Maradjunk türelmesek mégis. De hogyan?

Türelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Türelem

A türelem megóv a stresszbetegségek kialakulásától, segít harmonikus, kiegyensúlyozott életet élni. A türelmes emberek jobban tudnak a jövőre koncentrált döntéseket hozni, míg a türelmetlenek inkább csak a jelent érintően gondolkodnak. A türelmes ember általában kevésbé ítélkezik, jobban kommunikál és jobba megért másokat. Ezek a tippek segítenek fejleszteni a türelmed!

Az okok feltérképezése

Először is nem árt felismernünk, hogy türelmetlenek vagyunk-e. Ha gyakran félbeszakítasz másokat, hamar ideges leszel a várakozástól, vagy ha valami akadályoz, esetleg az unalom gyakran felüti nálad a fejét és feszült leszel tőle, akkor ideje kicsit változtatnod. A legjobb, ha találsz valami alternatív elfoglaltságot a várakozás, unalom perceire. Az online világ megkönnyíti ezt: beszélgess chaten, vagy olvass híreket, nézz humoros képeket. Ha otthon tör rád a türelmetlen várakozás, kreatív hobbik, sport segíthetnek átvészelni stressz nélkül.

Mérd fel a helyzet súlyát

A türelmetlenség oka a saját hozzáállásunk, nem egy adott szituáció. Hiszen akkor mindenki egyformán lenne ideges, ha ez nem így lenne. Tehát a saját hozzáállásunkon kell változtatnunk, felmérni a reális „károkat”, amiket az adott várakozás okoz. Igyekezzünk belátni, hogy bár kényelmetlen a szituáció, de valós hátrányt – a legtöbb esetben- nem okoz.

Gondolkodj hosszabb távon!

Az előző pont fényében gondold át azt is, hogy a várakozással „elpocsékolt” idő, hosszú távon mennyit vesz el az életedből és az, amire vársz, mennyit tesz hozzá. Ha a dugóban ülve 20 perccel később érsz haza, számítani fog-e egy hét múlva, vagy ha a gyermek a leckét negyed órával később fejezi be, lesz-e a tudására negatív hatással? Beláthatod, hogy a dühödnek semmi köze a várakozás tényleges befolyásához.

Lazíts tudatosan!

Ahol nem segít az idegeskedés, ott fölöslegesen pazaroljuk az energiát vele, ahol pedig segít, ott nem is érdemes idegeskedni… Mantrázd ezt magadnak, hogy ráébredj türelmetlenkedés közben, hogy milyen fölösleges köröket futsz, miközben egyre stresszesebbé teszed magad. Próbálj lazán állni a dologhoz, számítsd ki a várakozás várható tényleges mértékét és azt kövesd nyomon, mennyi idő telt már el, ne azt, mennyi van még hátra!

Forrás: activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.