2024.02.01. 12:40:04 6770 282

Így tisztán tarthatod a mosógépet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mosógép szinte minden nap szorgosan dolgozik, hogy ruháinkat tisztán és frissen tartsa. Azonban ez a „kis hangya” is igényel némi figyelmet és gondoskodást annak érdekében, hogy hatékonyan működhessen. Következzék néhány hasznos tipp és trükk a mosógép tisztán tartására, amelyek azt a célt is szolgálják, hogy hosszabb ideig dolgozhasson nekünk.

A mosógép tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A mosógép tisztítása

Rendszeres tisztítás:

Havonta egyszer indíts el egy mosóprogramot üres dobbal, magas hőfokon. Ehhez használhatsz mosógéptisztító-tablettát vagy ecetet. Az ecet segít eltávolítani a lerakódott vízkövet és szappanmaradványokat.

Tömítések tisztítása:

Ellenőrizd és tisztítsd meg rendszeresen a mosógép ajtajánál elhelyezkedő gumit, valamint a belső és külső tömítéseket. Itt gyakran megtelepszenek penészgombák, ezért fontos a tisztításuk.

A fiók is legyen tiszta:

Emeld ki a mosógépfiókot, és tisztítsd meg alaposan. A szappan és öblítőszer maradványok gyakran lerakódnak itt, ami hosszú távon befolyásolhatja a mosógép hatékonyságát.

Szűrő tisztítása:

Itt az idő, hogy megkeresd és ellenőrizd a mosógép szűrőjét. A szűrő eltömődése gátolhatja a vízelvezetést és ronthatja a mosási eredményeket.

Mosószer lerakódás eltávolítása:

Időnként használj ecetes oldatot a mosógép belső tisztításához, különös tekintettel a mosó- és öblítőszer lerakódásokra.

Tárva-nyitva:

Hagyd nyitva az ajtót, amikor nem használod a mosógépet. Ez segít abban, hogy szellőzzön és kiszáradjon a belseje, csökkentve a penész kialakulásának esélyét.

Megfelelő mosószer használata:

Használj megfelelő mennyiségű mosószert, kerüld a túlzásokat. Nagy adag mosószer használat esetén lerakódások keletkezhetnek.

Rendszeres karbantartás:

Tekints a mosógép rendszeres karbantartását a háztartási rutinod részeként. A rendszeres gondoskodás hozzájárul a hosszabb élettartamhoz és a hatékonyabb működéshez.

A mosógép tisztán tartása nem csak az esztétikum szempontjából fontos, hanem azért is, hogy a gép hatékonyan és hosszú ideig szolgáljon minket. A fent említett tippek betartásával biztosíthatjuk, hogy mosógépünkből valóban tisztán kerüljenek ki a ruhák.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...