Ilyet még nem pipáltál: Chimichanga isteni desszertként
Almás pite mexikói módra? Krémesen és édesen! Természetesen ropogós tortillába csomagolva. Jól gondolod, az almás töltelékkel töltött kis tekercseket sütés után burkolhatja be a család vagy a vendégek.
Gyors? Igen. Egyszerű? Igen. Finom? Igen! Ha odáig vagytok a mexikói konyháért és szeretitek a palacsintát is, akkor csavarjatok velünk ti is egy édes burritót!
Fahéjas-almás chimichanga
Hozzávalók:
200 gr krémsajt
kétszer fél csésze cukor
1 tk. vanília kivonat
fél csésze habtejszín
1 és fél csésze apró kockára vágott alma
3 tk. fahéj
8-10 db kisebb tortilla
egyharmad csésze olvasztott vaj
karamell szósz
durvára tört mogyoró
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és kenjün ki egy kis kisebb tepsit egy kevés olvasztott vajjal.
Egy tálban keverjük ki a megpuhított krémsajtot, majd keverjük bele a kimért cukrot és a vanília kivonatot, akkor lesz jó, ha sima krémet kapunk.
Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, amíg kemény habbá nem válik, ezután keverjük hozzá a krémsajtos krémhez.
Egy tányérban keverjük össze a másik adag cukrot és a fahéjat.
Terítsük ki a tortillákat, és tegyünk a közepükre, majd kenjünk el rajtuk 2-3 evőkanál krémsajtos keveréket. A krémsajtos keverékre néhány evőkanál almatöltelék kerül, majd csepegtessünk rá karamell szószt, amit durvára tört mogyoró darabkákkal szórunk meg. (Ez kihagyható, de igazán ettől lesz finom és érdekes textúrájú a desszertünk.)
Hajtsuk be a tortillák végeit és tekerjük fel mindet szorosan. A tekercseket tetejét kenjük vékonyan olvasztott vajjal, erre hinthetjük az előzőleg összekevert fahéjas cukorot.
Az elkészített tekercseket rakjuk rá a tepsire, végezetül süssük az előmelegített sütőben bő 15 percig. Akkor lesznek készen, amikor aranybarnára sülnek.
A sütőből kivéve hagyjuk kissé hűlni atekercseket, és csak ezután vágjuk félbe azokat. Fogyaszthatjuk a desszertet így is, de nagyon finom vaníliafagylalttal és tejszínhabbal is, de a töltelékhez használt maradék karamell szósszal is nyakon önthetjük az édes chimichangát.
Forrás: kitchendivas.com