2024.03.31. 17:45:18 6503 212

Ismered a sminkelés tízparancsolatát?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár szépségápolási aranyszabályként is tekinthetnénk arra a bölcs meglátásra, mely szerint: a jó smink minden esetben a megfelelő bőrápolással kezdődik. A bőrhibák elfedése csak átmeneti megoldásként alkalmazható, ugyanakkor a sminkelés nagyon sok nő életében a napi rutinok elengedhetetlen elemévé nőtt.

Sminkelés Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sminkelés Fotó:123rf.hu

Bár kezdetben egyszerűnek tűnik, mégis – már az első nekifutás során – rá kell jönnünk arra, hogy bizony azok a könnyednek, már-már játszinak gondolt mozdulatok, amit egy profi végzett, a mi kezünkben enyhén szólva is sutának festenek. A tökéletesítési folyamat közben felfedezett hibák, valamint a szakemberek tanácsai elvezetnek bennünket a felismeréshez, mely szerint: a sminkelésnek is vannak parancsolatai. Ezeket érdemes minél előbb elsajátítani, hogy a mékáp valóban magabiztosság növelő „alkotásként” tündököljön az arcunkon, nem pedig sajátságos absztrakt festményként, melynek üzenetét csak mi érthetjük meg.

Melyek ezek a „sminkparancsolatok”, tanácsok, melyeket javasolt betartani?

A kevesebb néha több – noha a sminktrendek rendkívüli ütemben váltják egymást, a stílus lényege mindig ugyanaz marad: a megjelenés javítása, illetve tökéletesítése. A túlzásba vitt sminkelés amellett, hogy nem, avagy nem mindig az elvárt hatást fogja eredményezni, még bőrirritációt is okozhat.

Találjuk meg a bőrszínünkhöz leginkább passzoló alapozót – a különböző árnyalatokban beszerezhető alapozókat a bőrtónusokhoz kell igazítani. Az ideálisan kiválasztott alapozó növeli az összképet, árnyalata tökéletesen illeszkedik hozzánk. Új alapozó választásakor érdemes a nyakra helyezni egy keveset, ekként lelhetjük meg a tökéletes árnyalatot.

Készítsük fel/elő a bőrünket a sminkelésre – mindezt egy kiváló minőségű hidratáló felvitelével tehetjük meg, melyre rákerül az alapozó réteg.

Ami bevált egy nőtársunknak, nem biztos, hogy az esetünkben is ugyanazt a hatást fogja kelteni – annyira sokfélék vagyunk: más ízléssel, más igényekkel, arcformával és bőrtónussal felvértezve. Éppen ebből kifolyólag vétek lenne azt gondolni, hogy ami a barátnőnknek, ismerősünknek, vagy egy általunk nagyra becsült személynek bevált, az esetünkben is működőképes lesz. Ha elbizonytalanodunk, érdemes kikérnünk egy sminkszakember tanácsát.

Startoljunk a szemsminkkel – a szem sminkelése talán a legösszetettebb lépése a mékáp folyamatnak. Előfordulhat, hogy szemsminkelés közben valami „félrecsúszik” (általában a szemceruza), mely miatt az egész folyamatot elölről kell kezdeni éppen ezért tanácsos a szemmel kezdeni a szépítkezési szertartást

Ne kézzel, ecsettel – a sima, foltmentes tónus elérése érdekében jobb, ha erre alkalmas, mindig tiszta ecsetet használunk.

Csak azokon az arcterületeken használjunk korrektort, ahol valóban szükséges – az egyik legsokoldalúbb, legsűrűbben használt sminktermék: a korrektor. Ezt a szem alatti karikák, apróbb bőrproblémák, hiányosságok elfedéséhez szoktuk alkalmazni, ám semmiképpen sem az egész bőrre.

Ne feledkezzünk meg a fényvédőről – nem, nem csupán nyáron használjuk a fényvédőt, hanem minden évszakban. Védjük a bőrünket a káros napsugárzástól (ennek „köszönhetjük” például a ráncokat, a pigmentfoltokat, a bőröregedést).

Mi legyen a hangsúlyosabb? – még a sminkelés elkezdése előtt érdemes eldöntenünk, hogy a szemet, avagy inkább a szájat emelnénk ki. Ez természetesen függ az aktuális hangulatunktól és az alkalomtól is. Nem mindig és főleg nem mindenki esetében előnyös mindkét terület erős festése.

Igazítsd magadhoz – természetesen az előbb felsoroltak csak fogódzót kínálnak a megfelelő sminkhez, azonban a tapasztalat teszi a mestert a mékáp esetében is helytálló érv. Te ismered a legjobban az ízlésed, az elvárásod, hogy milyen színárnyalatok passzolnak leginkább hozzád, és legfőképpen azt: mi dobja fel a hangulatod, ha sminkről van szó.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...