2021.02.11. 17:29:58 9168 245

„Itt a farsang, áll a bál…”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Február a gyerekek kedvenc hónapja, több szempontból is. Első sorban ez még a téli időszak, amikor itt-ott megörvendeztet bennünket egy kevés hó. Másod sorban pedig pislákol már a tavasz is, egy-egy hóvirággal jelezve a közeledtét, és a reggeli madárcsicsergés szívmelengető érzéssel tölti el az embert. Természetesen a buli részét se felejtsük el, hiszen a február a farsang időszaka!

Farsang otthon a gyerekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Farsang otthon a gyerekkel

A mostani farsang elég rendhagyó módon alakul. Az iskolákban nem nagyon fognak beöltözni idén a gyerekek. Mégis hogyan dobhatjuk fel a hangulatot, hogy ez a móka se maradjon ki a gyerekek életéből?

Érdemes elgondolkodni egy kis házi farsangi bulin. Természetesen ehhez elég bevállalós szülőnek kell lenni, és nem árt hozzá némi fantázia, egy kis humor, illetve nem kevés nyugalom. Szóval csak az jöjjön, és vágjon bele, aki valóban rendelkezik ezen tulajdonságokkal. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a közel harminc gyereket az osztályból mindenképp be kell zsúfolni az összesen negyven négyzetméteres lakásunkba. Ebben az esetben ugyanis előfordulhat olyan malőr, hogy másnap a spájzból is egy Zorro álarcos gyerekfej kandikál elő, akit valamelyik szülő véletlen „elhagyott”. Szóval jól gondoljuk át hány gyermeket tudunk kényelmesen fogadni az otthonunkban, figyelembe véve a vírus elleni óvintézkedéseket is. Érdemes ilyenkor a lakást is felkészíteni, ami azt jelenti, hogy ne hagyjuk elöl az ókínai vázát, és jobb, ha a szőnyeg is a sarokba kerül a farsangi forgatag idejére.

Egyszerű álarcok

A gyerekek egyszerű, és könnyen felvehető kis jelmezekbe bújjanak. Ne azzal töltsék el az időt, hogy felszerelik magukra a bonyolult öltözéket, és az sem árt, ha kényelmesen mozognak benne. Arra is készüljünk fel, hogy esetleg valaki elfelejt jelmezt hozni magával. Érdemes kis, könnyen elkészíthető és egyszerűen díszíthető álarcokat beszerezni, aminek az elkészítésével nem csak az idő telik el, de némi csendre is számíthatunk, amíg barkácsolnak. Így senki sem marad majd jelmez nélkül a buliban. Az elkészült álarcokat pedig hazavihetik, és másik buliban is büszkélkedhetnek velük.

A farsang elengedhetetlen része a tánc

Nagyon kedves kis gyerekdalok válogathatók az internetről. Jó, ha ilyenkor megkérdezzük, mit szeret a gyermekünk és mi a barátai kedvence. Ezekből egy összeállítás és egy székfoglalós játék sokáig elszórakoztatja őket. A székfoglaló, vagy akár párna is lehet, úgy zajlik, hogy a zene időtartama alatt táncolnak, amint a szülő kikapcsolja a zenét mindenki gyorsan elfoglal egy széket, vagy egy párnát, amiből mindig egyel kevesebb van, mint gyerek. Így minden alkalommal kiesik egy gyermek, aki szurkolhat a többieknek. A győztes kaphat egy kis jutalmat.

Nagyon jó szórakozás a lufiegyensúlyozó játék is. Minden gyermek kap egy felfújt lufit. Ezt kell a zene időtartama alatt kézzel pattogtatva a magasban tartaniuk. Akinek a lufija leesik a földre, az kiesik. Ez azért érdekes, mert nem csak a lufira, hanem az zenére és egymásra is figyelniük kell közben. Összetett feladat. Komoly koncentrálást igényel részükről.

Nasira is szükség van

A farsangi fánk minden farsangi időszak elengedhetetlen része. A gyerekek is imádják. Nagyon sok recept található az interneten, de a legjobb mindig az, amit a nagyi készít. Ha van nagymama, kérjük meg, hogy járuljon hozzá a bulihoz némi frissen sült fánkkal. Ha ezt nem tehetjük meg, érdemes megtanulni a készítését. A gyerek is segíthet.

A legtutibb fánk és fánktöltelék receptek itt>>

Biztos, hogy egy darabig nagy izgalomban fogja tartani a gyermeket ez a közös tervezgetés és sütögetés a farsangi buli előtt. Felejthetetlen élmény marad számára. Jó szórakozást kívánunk!

Szerző: Tomori Ildikó

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...