2015.11.26. 17:30:12 20508 402

Itt a gyömbértea ideje - nemcsak torokfájásra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Készíts igazán jóízű gyógyteát friss gyömbérből, és garantáltan felüdülsz! Az íze bizsergető, a hatása pedig vetekszik egy táskányi gyógyszerrel, vitaminnal és antibiotikummal. De hogyan készül az igazán jó gyömbértea? Gyógytea recept!

Gyömbértea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyömbértea

Gyömbértea hozzávalók

  • 30 g azaz egy nagyobb darab gyömbér
  • 1,5 l víz
  • 1 db citrom
  • akácméz vagy virágméz
  • Opcionális: fahéjrúd

A gyömbértea elkészítése

  • A gyömbérdarabot meghámozzuk és kockákra vágjuk.
  • Egy edénybe helyezzük, majd felöntjük a vízzel.
  • Feltesszük főni, forrás után 20 percig kis lángon főzzük tovább.
  • Leszűrjük a főzetet, majd citromlével, mézzel esetleg fahéjrúddal ízesítjük.
  • Ha erősre sikerült, vízzel hígíthatjuk.

Mire jó a gyömbértea?

Jó felső légúti panaszokra, torokfájásra és köhögésre. Egyes források szerint a fejfájásunkat is csillapíthatjuk vele, sőt az emésztést is serkenti, és élénkítő hatása is ismert.

A gyömbért egyébként fűszerként is felhasználhatod, ideális a karácsonyi süteményekbe, kalácsokba és kekszekbe, de pikáns ételekhez, mártásokhoz levesekhez is hozzáadhatod.

Cikkajánló:

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Rizottó, a húsvét sztárja – Hogy tessék?

Az egyszerűbb néha tényleg nagyszerűbb! Minden évben vért izzadva próbáljuk lenyűgözni a családot egy ellenállhatatlan menüsorral az éppen aktuális ünnepen, hosszú munkaórákat áldozunk fel a legtökéletesebb fogás oltárán. Pedig van, hogy egy hétköznapi finomság lesz a tuti befutó. Mondjuk, a rizottó!

Egy falatnyi tavasz – illatos, szaftos, üdítően könnyed desszert

A répatorta sokak számára a húsvét egyik kihagyhatatlan süteménye, de ez a változat egészen új élményt ad azoknak is, akik eddig csak a klasszikus verziót ismerték. Szaftos, illatos, enyhén fűszeres, mégsem nehéz – és pont annyira édes, hogy bűntudat nélkül is élvezhető legyen.

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.