2015.11.26. 17:30:12 19838 402

Itt a gyömbértea ideje - nemcsak torokfájásra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Készíts igazán jóízű gyógyteát friss gyömbérből, és garantáltan felüdülsz! Az íze bizsergető, a hatása pedig vetekszik egy táskányi gyógyszerrel, vitaminnal és antibiotikummal. De hogyan készül az igazán jó gyömbértea? Gyógytea recept!

Gyömbértea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyömbértea

Gyömbértea hozzávalók

  • 30 g azaz egy nagyobb darab gyömbér
  • 1,5 l víz
  • 1 db citrom
  • akácméz vagy virágméz
  • Opcionális: fahéjrúd

A gyömbértea elkészítése

  • A gyömbérdarabot meghámozzuk és kockákra vágjuk.
  • Egy edénybe helyezzük, majd felöntjük a vízzel.
  • Feltesszük főni, forrás után 20 percig kis lángon főzzük tovább.
  • Leszűrjük a főzetet, majd citromlével, mézzel esetleg fahéjrúddal ízesítjük.
  • Ha erősre sikerült, vízzel hígíthatjuk.

Mire jó a gyömbértea?

Jó felső légúti panaszokra, torokfájásra és köhögésre. Egyes források szerint a fejfájásunkat is csillapíthatjuk vele, sőt az emésztést is serkenti, és élénkítő hatása is ismert.

A gyömbért egyébként fűszerként is felhasználhatod, ideális a karácsonyi süteményekbe, kalácsokba és kekszekbe, de pikáns ételekhez, mártásokhoz levesekhez is hozzáadhatod.

Cikkajánló:

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.