Jegeskávé még jegesebben: kávéjégkrém recept
A meleg kávét, cappuccinót illetve tejes kávét 30 fokban a szervezetem egyszerűen nem kívánja. A jeges kávé isteni finom, de ez a kávéjégkrém még jobb! Ismerd meg ezt az egyszerű receptet!
Mielőtt neki vágsz, szerezz be szilikonos jégkrémformát és jégkrémes pálcikákat, vagy fagyaszd le a jégkockatartóban mini jégkrémnek, hurkapálcával.
Keverj össze másfél csésze kávét háromnegyed csésze édesített sűrített tejjel és 3 evőkanál keserű kakaóporral. Adj hozzá egy csipet sót, és keverd az egészet teljesen simára, majd töltsd bele a szilikonos jégkrém formákba. Helyezz el bennük egy-egy pálcikát és dugd a fagyasztóba kb. 6 órára, majd fogyasszátok el az ebéd után. Isteni jeges finomság!
Ha mégis a jegeskávé mellett döntenél, ahhoz is van egy-két ötletünk. Kattints ide!
Házi fagylalt receptjeinket pedig itt találod>>
Kávés jég
A következő praktika is jól jöhet a meleg napokra: fagyaszd le a kávét a jégkockatartóban, majd dobd a tejbe és kész is van a laza tejes kávé.