2019.11.29. 17:55:54 9019 293

Karácsonyi móka gyerekekkel: Készüljön asztaldísz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mai gyermekek már nem érik be a karácsonyi csoda várásával, aktív résztvevői szeretnének lenni az eseményeknek. Éppen ezért hagyjuk őket is kibontakozni, ezzel is erősítve a családi összetartozás érzését. Bízzuk rájuk, mondjuk, a karácsonyi asztaldísz elkészítését!

Karácsonyi dekoráció készítés gyerekekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi dekoráció készítés gyerekekkel

A karácsonyi vacsoraasztalhoz ülve minden résztvevő tekintete automatikusan az asztal közepére téved. Ez fokozottan igaz lesz akkor, ha a család szeme fénye elbüszkélkedhet a vendégeknek arról, hogy az ott helyet foglaló dísz bizony az ő keze munkáját dicséri.

Ötletek egyszerűen elkészíthető, mégis dekoratív asztaldíszekhez:

  • Vannak, akik időnként megújítják nemcsak a fa, de az egész lakás dekorációját is. Nekik elegendő elővenniük a régebbi díszeiket, hogy azokat újrahasznosítva a gyerekek kedvük szerint alkothassanak.
  • Természetes hatás érhető el a karácsonyi asztalkán, ha főként terményekkel látjuk el a kicsiket. Az alkotás közben el is fognak kalandozni, hiszen a tobozok, makkok, fenyőágacskák egy másik világba repítik el őket.
  • A kicsit nagyobbak kezébe adható hó- vagy hasonló spray is, amivel kissé fel lehet dobni a dekorációt.
  • A legkisebbek kezdhetik egy egyszerű tál elkészítésével, amikor is egy tetszőleges formájú tálkába kedvük szerint pakolhatják a karácsonyi díszeket és közéjük dugdoshatják a kis fenyőgallyakat.
  • A kicsit nagyobbak már ügyesen fogják használni a kerámiatálakba helyezett tűzőhabot is. Csak bízzuk rájuk a kompozíciót 
  • Az üres üvegcséket a gyerekekkel befestetve/lefújatva használhatjuk mécses tartónak, ami extra fényt fog hozni az asztalunkra. Az üvegek tovább díszíthetőek szalagokkal, vagy ragaszthatóak rá nagyobbacska gyöngyök illetve kisebb termények is.
  • 4 darab gyertya főszereplésével szintén elkészülhet a díszítés: Az sem gond, ha a gyerkőc négy különböző formájút és színűt válogat össze, a zöld fenyőág majd harmóniát teremt közöttük.
  • Vidám múltidéző kerekíthető, amennyiben megismertethetjük a legfiatalabb korosztályt saját gyermekkorunk díszeivel. Csomagoljunk be együtt néhány gyufás skatulyát színes karácsonyi csomagolópapírba. A kis masnik se maradjanak le!

Forrás: apples4theteacher.com/holidays/christmas/articles/kids-centerpieces.html

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...