Kávé, az ősz jegyében! 1. – Kortyold ezeket a hűvös időben!
Túlvagyunk az óraátállításon, úgyhogy nyugodtan mondhatjuk, hogy tombol az ősz. Te is vegyes érzelmekkel éled meg ezt az időszakot? Olyan „Szeretlek is, meg nem is” érzésekkel viseltetsz e hűvös évszak iránt? Most mutatunk valamit, ami talán közelebb hozza a szívedhez a borongós napokat!
Ha igazi kávérajongó vagy, akkor ne menj sehova, mert a lenti receptek Neked szólnak. Ha pedig csak szimplán szeretnéd egy kicsit jobban megkedvelni ezt a hűvös, nyirkos időjárással bíró évszakot, akkor se menj messzire, mert lentebb szívmelengető recepteket találsz. Kortyolj bele a kávés őszbe, vagy őszes kávéba!
Bírod a mogyorót?
Akkor ezt imádni fogod! Fogd a kedvenc expresszód vagy hosszúkávéd, tégy bele egy teáskanál mogyorószirupot, keverd össze alaposan. Ehhez mehet némi őrölt kardamom. Ha nem elég édes, egy kis mézet még keverhetsz bele. Öntsd fel az egészet felhabosított tejjel és már kész is!
Csak semmi bonyolult!
Ha igazán krémes élvezetre vágysz, bolondítsd meg a kávédat némi tejhabbal! Néha a dolgok nagyszerűsége azok egyszerűségében rejlik.
Van, aki édesen szereti! Te is?
Egy igazi kávékülönlegesség, melyet Kanadában is megirigyelnének! Naná, hogy a juharsziruppal megédesített fekete nedűről van szó. Ehhez szükséged lesz a kedvenc expresszódra vagy hosszúkávédra, némi juharszirupra és ízlés szerint tejhabra. Tégy a kávédba szirupot, keverd össze, a tetejére pedig mehet a tejes hab. Ha fokoznád a „hangulatot”, szórd meg a habot egy kis fahéjjal vagy vaníliával.
Forrás: miss.at