Kedvenc nyári egytálételed lesz, ha nem akarsz mindennap főzni!
Ha van olyan étel, amit több napon keresztül is hajlandó megenni a család, akkor abból bizony érdemes egy nagy adagot készíteni. Garantálom neked, hogy ez a rizses egytálétel pontosan ilyen lesz, így nem kell mindennap főzőcskézned, mégis finom és egészséges ételt tehetsz az asztalra!
Ez egy igazi családi recept, amit mindenki szeretni fog!
Rizses hús másként, sok-sok zöldséggel
- 1 bögre rizs
- 15 dkg kockázott bacon vagy fekete erdő sonka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g mexikói zöldség keverék (fagyasztott)
- Egy kis extra borsó, kukorica (1-1 csésze)
- fél brokkoli apró rózsákra szedve
- 500 g csirke
- só, bors, olaj, majoránna, oregánó
Elkészítés
Rizottóként is elkészítheted, de mi inkább külön főzzük meg a rizst, tehát a mi receptünk így hangzik:
A rizst simán sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem. A fekete erdő sonkát lepirítom, majd félreteszem. Ugyanabban a serpenyőben egy kis olaj hozzáadásával megpirítom a hagymát, hozzáadom a felkockázott csirkét és zúzott fokhagymát, sót, borsot. Amikor a csirke puha, hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, a brokkolit, egy kis vizet, majd lefedjük, és addig hagyjuk párolódni, míg a zöldségek roppanóssá nem válnak. Ekkor ízlés szerint fűszerezzük a zöldfűszerekkel, hozzáadjuk a rizs, és a fekete erdő sonkát, (érdemes egy mély serpenyőben, vagy wokban készíteni). Összeforgatjuk, és utána sózunk, fűszerezünk, ha szükséges. Zöld salátával tálaljuk.
Jó étvágyat! ;)