2023.04.05. 17:30:00 7252 261

Kedveskedj a húsvéti nyuszinak szuperegyszerű répatorta-muffinnal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A télapó tejet és kekszet kap a csokimikulásért cserébe? Hát a nyuszinak mi jár a hímestojásokért? Természetesen répából készített finomság! A répatortát megenni nekünk is ér, hiszen ez a zöldségünk remek rostforrás, viszont az alaprecept szerint szükséges cukormennyiséggel kezdenünk kellene valamit…

Húsvéti répás sütemény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvéti répás sütemény

A tojásos és sonkás ételek mellé nem csak a torma a kötelező elem a húsvéti asztalon, de a felejthetetlen répatorta is az! Ki önmagában, ki mázzal (vagy finom krémmel) készíti, de egy biztos a dió és a répa kettőse igazán egyedi ízt és állagot kölcsönöz ezeknek a süteményeknek. Hogy a legkisebbek számára is önkiszolgálós lehessen a kínálótál, süthetjük muffin formájában is!

Diós-répás muffin

Hozzávalók:

1/2 cs. dió
1 1/2 cs. univerzális liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 és ¾ cs. hámozott és reszelt sárgarépa
1/2 cs. barna cukor
1/4 cs. kristálycukor
2 db nagy tojás
1/2 cs. olaj
2 ek. friss narancslé
1 tk. reszelt gyömbér
1/2 tk. őrölt fahéj
1/4 tk. só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokosra, és a 12 db tavaszi papírkosárral béleljük ki a sütőformánkat. Az előzőleg világosra pirított diót vágjuk durvára vágjuk.
Egy közepes keverőtálban keverjük össze a lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval.

Egy másik, nagyobb tálban keverjük össze a cukrot, az olajat és a narancslevet, majd üssük bele a tojásokat is ebbe a tálba. A lisztes tál tartalmát öntsük bele ebbe a nagyobb tálunkba a gyömbér hozzáadásával együtt. Végül a sárgarépa és a dió hozzáadása után alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat.

A tésztával ezután töltsük fel negyedéig a muffinsütő bélelt mélyedéseit, majd süssük szép aranybarnára a süteményeket kb. 22-25 perc alatt. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy a belseje is jól átsült-e már, alkalmazzunk tűpróbát.
A megsült minitortácskáinkat hagyjuk rácson kihűlni mielőtt tálaljuk, vagy tovább ízesítjük.

Tippek a muffinok dekorálásához:

A muffinok tetejére csorgathatunk cukorral kikevert sajtkrémet, amit kedvünk szerint tovább ízesíthetünk vaníliával vagy a sütemény tésztájával harmonizáló fűszerekkel is. A sajtkrémbe belenyomkodhatunk kis húsvéti marcipánokat, díszítőcukrokat: a sárgarépa mellett az apró húsvéti tojások is nagyon mutatósak lesznek. Aki szeret kicsit pepecselni a sütés során, nyugodtan töltse be a sajtkrémet habzsákba, és töltse meg ezzel a finom krémmel egyesével a muffinokat.

A minitortáink tetejét belemárthatjuk olvasztott fehér, tej- vagy étcsokoládéba is. Mielőtt a csokimáz megszilárdulna, szórhatunk rá durvára vágott diót, mandulát, illetve pisztáciát, de aszalt gyümölcsökből is apríthatunk fel díszítésként a muffinok tetejére egy keveset.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.