2024.06.09. 12:34:50 5962 205

Kell egy kis ösztönzés a takarításhoz? Nézd meg ezeket a motivációs videókat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A motivációs videók az utóbbi néhány évben szinte felrobbantották az internetet. Egyre több „clean with me”, „takaríts velem” jeligével ellátott változat kerül fel az internetre, amelyeknek a nézettsége az égbe szökik. Vajon minek köszönhetően váltak sokak megunhatatlan takarításra ösztönző elemeivé?

Dolgunk végeztével - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dolgunk végeztével

Amikor nem számíthatsz arra, hogy betoppan a mesebeli jóságos tündér az otthonodba

Még a takarítás elszánt hívei is olykor kedveszegetten ücsörögnek a kanapé szélén, és lankadó figyelemmel, tipikus Dulifuli-tekintettel mustrálják az előttük felsorakoztatott takarítóeszközöket. Ilyenkor úrrá lesz rajtuk: a „lélek kész, de a test erőtlen” állapota, midőn a belső munkára noszogató hangokra láthatatlan fejbólintásokkal reagálnak. Mégis van valami visszatartó erő, ami miatt nem mutatkozik változás a kanapén ücsörgés lépcsőfokáról a kézbe vett takarítóeszközök szintjére lépésig. Ilyenkor abban reménykedünk, hogy megszán bennünket a népmesebeli jóságos tündér, aki az ott lakók házbelsőit tisztává és rendezetté varázsolta valahányszor azok a kinti munkákkal voltak elfoglalva. Néhány pillanat csodavárást követően ráébredünk arra, hogy „nincs mese”, hiszen az esetek többségében sem ember, sem mesebeli lény nem fogja elvégezni helyettünk a takarítás munkáját. Vigaszt jelenthet az, hogy gyakran munka közben jön meg a kedv, és néhány emlékfelidézés is, melyben elégedetten szemléljük takarításunk patyolat, friss, csillogó eredményét.

Néha viszont jól jöhet egy kis erőt adó, motivációs tartályt feltöltő löket egy-egy remekre szabott takarítós videó megtekintése révén. Takarítani pedig a saját és szeretteink egészsége érdekében kell, így a legkevésbé sem válhat megúszós dologgá, viszont miért ne formálhatnánk szórakoztatóvá. Ráadásul a videók nézése amellett, hogy kellőképpen kedvcsináló, még egy sor ötletet és tippet is elleshetünk a készítőktől – kezdve attól, hogy ki milyen tisztítószereket részesít előnyben, egészen addig, hogy hogyan kerülhetjük el sokunk mumusát: a prokrasztinációt, vagyis a halogatást. Legtöbb esetben anyukák és életmód-influenszerek készítenek videókat ebben a hihetetlenül népszerű online műfajban.

Online, takarításra ösztönző „bajtársnőink”

A legérdekesebb tény, amire a Hyperallergic.com hívta fel a figyelmet az, hogy a „takaríts velem” műfajú videók vonzereje éppen a hitelességben mutatkozik meg. Jellemző a személyes életszféra megmutatása, a realisztikus, gyakran nem, avagy minimálisan filterezett videók feltöltése, – melyben sok vlogger olykor attól sem ódzkodik, hogy a tetszetősnek még erős túlzással sem nevezhető állapotokat is feltárja. Bár a valós időben takarítás esetenként túlságosan hosszúra kerekedne, ezért gyakoriak a felgyorsítások – különösen olyankor, amikor monotonabb munkavégzésről, például: ruhák hajtogatásáról, mosogatásról, szortírozásról van szó.

Sokak kedvence a The Secret Slob – takarítási rutinokkal és motivációval szolgáló – Stephje, aki a Fly Lady módszer elvei szerint vezeti a háztartását. Itt nézheted meg rendkívül inspiráló videóit: https://www.youtube.com/@TheSecretSlob

Valóságos nyugalom szigete tárulhat elénk az ázsiai nők háztartásába és mindennapjaiba betekintést, valamint inspirációt nyújtó Hamimommy videóiból: https://www.youtube.com/c/Hamimommy

A pozitív és produktív napra serkentő Becky Moss motiváló videóit pedig itt tekintheted meg: https://www.youtube.com/@Becky_Moss

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...