Kényelmes őszi fogások - jó elkészíteni és megenni ezeket az ételeket!
Az ősszel és a téllel kapcsolatban egy dolgot megállapíthatunk: nem a könnyű saláták és ételek alkotják étrendünk gerincét ilyenkor, és ez nem is olyan nagy baj. A hidegben több energiára és több tápanyagra van szükségünk, ennek köszönhetően néha felszökik néhány kiló. No de, üsse kő, amikor ilyen finomságokat lehet enni!
Egy-két izgalmas és kényelmesen elkészíthető receptet hoztunk most nektek, amelyek után mind a 10 ujjatokat meg fogjátok nyalni.
Sült csirkecomb fehérboros szósszal
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- felső csirkecomb (fejenként 2-3 db)
- só, bors, szárított rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál tejföl
- fél csésze húsalaplé
- 2/3 csésze fehérbor
- snidling
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és ráhelyezzük a csirkecombokat a bőrös oldallal lefelé. 8-10 percig pirítjuk, míg szép aranybarna nem lesz a bőr. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe áthelyezzük őket (a pirult oldallal felfelé), és a sütőben folytatjuk a sütést, 200 fokon 20 percig vagy, amíg át nem sül, szépen meg nem pirul. (Vigyázzunk, meg ne égjen, főleg, ha alsó-felső sütést használunk.)
A csirke sütőlevéhez a serpenyőben hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk, majd felöntjük fehérborral, rozmaringgal fűszerezzük. A tejfölt összekeverjük a húslével, és a szószhoz adjuk. Összeforraljuk. Ízlés szerint még sózzuk borsozzuk.
A kész csirkét a szósszal együtt tálaljuk, és megszórjuk snidlinggel. A burgonya és a rizs is illik hozzá.
Sajtos tészta zöldségekkel
Hozzávalók:
- 250 g szarvacska
- 15 dkg trappista
- 1 ek parmezán
- 2 dl tejszín
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl húsalaplé
- 1 csésze bébispenót
- 3 szál újhagyma
- 1 csésze zsenge zöldborsó (fagyasztott)
- 1 csokor petrezselyemzöld
A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a főző levet tegyük félre. A tejszínt a húsalaplével kikeverjük, esetleg egy kis liszttel habarhatjuk, ha túl híg a tejszín, de inkább zsírosabb fajtát válasszunk. A sajtot reszeljük le. Forraljuk össze a húsalaplevet és a tejszínt, keverjük hozzá a sajtokat, majd az apróra vágott zöldségeket és végül a kifőtt tésztát. Ha túl sűrű a szósz, a tészta főzőlevével hígíthatjuk.
Chili con Carne
A chili, vagyis a chilis bab igazi őszi fogás. Forró, laktató, csípős és nagyon-nagyon finom, főleg, ha így készíted>>.
Baconös receptek
A bacon mindent feldob, ebben, azt hiszem, egyetérthetünk. Ősszel vágyunk is a füstösebb, teltebb ízekre, így hadd ajánljuk ezeket a baconös recepteket a figyelmedbe>>
Rizses egytálak
A rizs univerzális étel, és olyan egyszerűen lehet belőle finomat készíteni, hogy vétek kihagyni. 3 nagyszerű, kényelmesen elkészíthető rizses egytáléltelt ismerhetsz meg itt>>
PROAKTIVdirekt karácsonyi receptjáték!
Küldd el nekünk kedvenc karácsonyi receptedet, és vegyél részt az 1 millió forintos nyereménynövelés sorsolásán. Részletek itt>>