2022.11.22. 17:30:00 6569 266

Készíts költségvetést a szezonális kiadásokhoz - Mutatjuk hogyan csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi a jó a tudatos tervezésben? Az, hogy csak egyszer kell jól elsajátítani a technikáját, és minimális változtatással az év minden szakaszában számtalan dologgal kapcsolatban használhatod! Az anyagi kiadással járó célok meghatározása után ugyanígy járhatunk el a költségvetéssel kapcsolatban is.

Téli dekoráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli dekoráció

Imádod a Mikulásvirágot vagy a magyalt? Alig várod, hogy felkapcsolhasd a fényfüzéreket? Vagy talán ismét egy új színvilágú karácsonyfa gömb készletre vágynál? De ott van a nagy családi vacsora és a sok megvásárolandó meglepetés?

A növekvő élelmiszerárak, a beszerzendő karácsonyi ajándékok és a ki tudja végül mennyibe kerülő rezsiköltségek mellett is maradhat még például a karácsonyi dekoráció feldobására való.

Hogyan készülj fel tudatosan az ünnepi költségek féken tartására?

Vedd elő a jegyzetfüzetedet vagy nyiss egy új táblázatot a számítógépen, és kezd el felírni a legfontosabb elemeit a közelgő ünnepnek:
Karácsonyi dekoráció, karácsonyi menü, ajándékok száma, adventi vásár látogatások száma stb. Most, hogy megjött a kedved, essünk túl a kellemetlenebb részen, azaz a bevételek és a mindennapos kiadások számbavételén!

Írd fel az év végéig beérkező bevételeidet és rögtön állítsd is szembe azt az összes előre tudható, rendszeresen előforduló kiadásoddal. A kettő közötti különbözet, ami remélhetőleg pozitív szám lesz, az az összeg, amit bármi másra költhetsz. (Ugye szoktál ebből félretenni havonta?)
Egy meghatározott összegből érdemes vésztartalékot képezni a nem várt kiadásokra, majd a maradékból szabadon gazdálkodhatunk.

Vigyázz, kész, tervezz!

Nem szükséges az összes tavalyi dekorációt egy füst alatt lecserélni. Nézd meg, mik lesznek az idei trendek, majd nézd meg, mik azok, amik a meglévő dekorációs elemeid közül felhasználhatók hozzá.
Néhány friss és meghatározó darabbal egészítsd ki ezeket. A legtöbb drágán megvehető dekoráció egy kis kézügyességgel otthon féláron is létrehozható!
A karácsonyi ajándékok miatt sem érdemes adóssága vernünk magunkat, főleg most, hogy nem tudni, mit tartogat számunkra a jövő év. A legjobb, ha megbeszéljük a családunkkal, hogy egy bizonyos keretből valósítjuk meg az ajándékozást, így nem lesz kellemetlenség abból, ha valaki a többiekhez képest kevesebb vagy több pénzből vesz ajándékot.
A karácsonyi menühöz sem kell ezerféle fogással és süteménnyel készülnünk. Nyúljunk bátran a család ritkábban készített nagy kedvenceihez, és tegyük azt jellegzetes fűszerekkel ünnepivé.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...