2022.10.28. 12:00:10 31947 259

Készítsd el te is otthon a győriek kedvenc gombás melegszendvicsét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagy valószínűséggel egy tősgyökeres győrinek sem kell bemutatni az Arrabona ételbár gombás melegszendvicsét, ugyanis ez a szaftos krém úgy beivódott a győri köztudatba, mint a füredi hatlépcsős velős pirítósa. A recept nem titkos, most ti is elkészíthetitek otthon, garantáltan nem fogtok csalódni!

Gomba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gomba

A régi Skála, vagy ahogy Győrben mindig is hívták: az Arrabona épületében van egy ételbár, ami már több mint 40 éve rendületlenül kitart, túlélve az áruház rengeteg tulajdonosváltását, talán még a bútorzat és a dekoráció is az eredeti, nem mű retró, de ez hozzátartozik a hely atmoszférájához. A hangulat is a régi, az illatok is mindig ugyanazok, és az étlap legnépszerűbb fogása változatlanul az ikonikus gombás melegszendvics. Nem véletlenül. Ez a krém tényleg olyan, hogy megnyalod utána mind a tíz ujjadat, és haza is akarsz belőle vinni. A bárban 30-40 liternyi melegszendvicskrém fogy el csak elvitelre. Aki már kóstolta, az tudja, hogy a következő recept aranyat ér.

Pető István, az ételbár alapítója alkotta a receptet, melyet a Kisalföld napilappal is megosztott. Íme:

Gombás melegszendvicskrém

  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1/2 dl étolaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 dkg liszt
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 4 dl tej
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • Chilipor - opcionális

A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, nem szükséges hámozni, annál ízesebb lesz. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, egy kis sót, életízesítőt és az apróra vágott petrezselymet is. Amikor a gomba levet ereszt, és abban puhára párolódott, ráolvasztunk 10 dkg vajat. Borsozzuk s elkeverjük benne a fűszerpaprikát is. Félrehúzzuk a tűzről, s egyenletesen rászórjuk a lisztet, Egy picit várunk, hogy eláztassa a zsiradék a lisztet. Ezt követően visszatesszük a tűzre, kis lángon alaposan elkeverjük, majd apránként adagolva, folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Sűrű masszává keverjük. Ha szükséges még fűszerezzük, esetleg chilipaprika porral is meghintjük.

Hideg vízfürdőben kihűtjük, ha azonnal készíteni akarjuk a szendvicseket, vagy csak megvárjuk, hogy picit kihűljön.

Kenyér vagy bagett szeletekre kenjük a melegszendvicskrémet, jó gazdagon, majd reszelt sajttal is megszórjuk.

Mindeközben előmelegítjük a sütőt 220-240 fokra, és betoljuk a tepsit is. Forró tepsibe helyezzük az előkészített szendvicseket, és addig sütjük, míg a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...