2024.04.23. 15:40:56 5881 249

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Epres mascarponés citromos desszert Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epres mascarponés citromos desszert Fotó:123rf.hu

A meleg napokat idéző ropogós eper és a vibráló citrom ötvözete egy olyan desszertet hoz létre, amely nemcsak megédesíti az ízlelőbimbókat, de a lelket is felfrissíti.

Jöjjön hát egy egyszerű és frissítő citromos eper recept mennyei mascarpone krémmel!

Hozzávalók:

  • 500g friss eper, megtisztítva és felszeletelve

  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé

  • 2 evőkanál méz vagy cukor (ízlés szerint)

  • Friss citromhéj reszelve a díszítéshez (opcionális)

  • Friss mentalevelek a díszítéshez (opcionális)

A krémhez:

  • 250g mascarpone sajt

  • 1/4 csésze porcukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé

Tedd a tálba az epret, facsard rá a friss citromlevet, majd szórd rá a mézet vagy cukrot. Óvatosan keverd össze, hogy a méz vagy cukor jól elegyedjen az eperrel és a citromlével. Hagyd állni a keveréket legalább 15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy másik tálban keverd össze a mascarpone sajtot, a porcukrot, a vanília kivonatot és a frissen facsart citromlevet, amíg sima és krémes állagú lesz.

Ha mindkét összetevő készen áll, tálaláskor rendezd el az eper keveréket tányérokon vagy poharakban. Kanalazz egy adag mascarpone krémet az eperre, díszítsd frissen reszelt citromhéjjal, friss mentalevéllel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...