Keverj őszköszöntő koktélokat, és ne sirasd a nyarat!
Milyen a klasszikus őszi koktél? Természetesen a lehulló falevelek színeiben pompázik, valamint őszi termények ízét érezzük ki belőle. A sütőtökkel azonban várjunk még októberig, helyette élvezzük ki az alma csodás ízét.
Hipp-hipp-hurrá! Itt az ősz! Sétáltál mostanság parkban? A talajt vékonyan takaró falevelek jellegzetes illata és zizegése a talpunk alatt már jókedvre derít, de tovább szélesíthetjük a mosolyunkat őszköszöntő partinkon is, naná, hogy a saját magunk által készített koktéljainkkal. Az egyáltalán nem gond, ha nincs semmiféle koktélkészítő gyakorlatunk, csupán egy mérőpohárra lesz szükségünk az alapanyagok beszerzése mellett.
Mogyorós almakoktél
Hozzávalók egy pohárhoz:
15 ml rész almalikőr
30 ml mogyorólikőr
30 ml kávélikőr
30 ml Butterscotch likőr
75 ml vanília szirup
jég
A jéggel töltsük meg a poharunkat, majd öntsük rá a hozzávalókat és keverjük össze! Hmmm, ez a krémes, likőr alapú koktél a csajos társaságok sztárja lehet az indiánnyár kiélvezése során. Jöhet még egy pohárral?
„Fahéjas pirítós” koktél
Hozzávalók egy pohárhoz:
360 ml felmelegített alma cider
90 ml fűszeres rum
1 ek. fahéj
1 ek. cukor
1 fahéjrúd
A fahéjat és a cukrot egy kis tányéron keverjük össze, majd a pohár almaborral benedvesített peremét forgassuk meg ebben. Az almabort és a rumot is öntsük bele a pohárba, aminek a száját egy egész fahéjrúddal díszíthetünk.
Üstökös koktél
Hozzávalók egy pohárhoz:
60 ml almabor
60 ml amaretto likőr
60 ml vodka
jég
1 rúd fahéj
Tegyük jégre a hozzávalókat, és keverjük össze jól. Az így elkészült italt töltsük koktélos pohárba, majd állítsunk bele egy fahéjrudat is díszítésként.
Forrás: www.thelowroasteditalian.com