2015.01.27. 18:06:47 8410 55

Kijevi csirkemell, ahogy még soha nem készítetted el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igaz, nem tartozik a különösebben diétás ételek közé a kijevi csirkemell, de párolt zöldséggel vagy salátával könnyítheted a fogást. Most egy kis bacont csavartunk köré és kihagytuk a szerecsendiót. Gyorsabban elkészül, mint a panírozott változat, és a fincsi füstölt és ropogós buroknak köszönhetően kevésbé fog kiszáradni.

Kijevi csirkemell - másként | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kijevi csirkemell - másként | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Kijevi csirkemell újragondolva - Recept Gizi konyhájából!

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors
  • 4-6 szelet vékonyra szeletel császárszalonna (v. bacon)
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puha vajhoz. Ezután adjuk hozzá az előzőleg pépesített fokhagymát, szórjuk meg egy kevés sóval, majd keverjük alaposan össze.

Vágjunk le két darab folpack fóliát, majd elosztva kanalazzuk rá a vajas masszát. Ezután a fólia segítségével henger alakban, tekerjük fel, majd tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (Ha teljesen megkeményedik, könnyebben beletudjuk tölteni a felszúrt csirkemellbe.)

A csirkemellfiléket egy hegyes késsel szúrjuk fel, majd az ujjunkkal óvatosan tágítsuk ki a rést, vigyázva hogy a hús nehogy kilyukadjon.

Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk kb. fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

Vegyük ki a fagyasztóból az előkészített fűszeres-vajat, majd óvatosan nyomjuk bele a felszúrt csirkemellbe. (Ezután a rést hústűvel, vagy fogpiszkálóval zárjuk le.)

A megtöltött húst tekerjük körbe a vékonyra szeletelt császárszalonnával (v. baconnel), majd helyezzük bele az olajjal kikent tepsibe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

Én párolt mexikói-zöldségkeveréket fűszereztem sóval, őrölt fehér borssal, hozzáadtam egy darabka vajat, majd készre pároltam.

Tálaláskor tegyünk pár kanál párolt zöldséget a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült csirkemellet, és úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.