2022.06.20. 17:54:57 9619 303

Könnyű, főzés nélküli ételek forró napokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor nyaralunk és irtózatos meleg van, akkor valljuk be, az égvilágon semmi kedvünk nekilátni a főzésnek. A saját bőrünk is forró, nemhogy még a meleg konyhában álldogáljunk a tűzhely mellett órákig. Nem is szabad ezt ilyenkor erőltetni. Ha tehetjük, akkor vagy hajnalban, vagy késő éjjel főzzünk, amikor már elviselhető a levegő hőmérséklete. A hűtőben pedig eláll az étel néhány napig, így nyugodtan pihenhetünk. Azonban, ha még ehhez sem szeretnénk a tűzhely közelébe menni, ajánlunk néhány, nagyon gyorsan és főzés nélkül elkészíthető ételt. Összeállítottunk egy menüt, ami nem csak változatos, de különlegességeket is tartalmaz.

Sopszka saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sopszka saláta

Gyors hideg gyümölcsleves

Hozzávalók: 1 l hideg tej, csipet só, 1 dl málnaszörp, 1 ek porcukor, 1 csip. fahéj, idénygyümölcs vegyesen, 2.5 dl habtejszín

Elkészítés: A tejet megsózzuk és beleöntjük a szörpöt. Hozzákeverjük a porcukort, fahéjat, majd a gyümölcsöt is. Végül hozzákeverjük a tejszínt. Igazán nem sok munka van vele és isteni.

Sopszka saláta

Hozzávalók: 40 dkg kígyóuborka, 2 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, só, 2 ek borecet, 5 ek olívaolaj, 10 dkg juhsajt

Elkészítés: A salátához az uborkát hosszában négybe vágjuk és 1 cm-es darabokra szeljük. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, fél cm-es csíkokra aprítjuk. A paradicsomot nyolc részre vágjuk. A megtisztított, félbevágott hagymát nagyon vékony csíkokra szeleteljük. Az előkészített zöldséget összekeverjük, megsózzuk és a borecettel elkevert olívaolajban megforgatjuk. 1-2 óráig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a juhsajtot a tetejére reszeljük.

Majonézes tonhalkrém

Hozzávalók: 2 doboz tonhalkonzerv, kevés citromlé, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 ek majonéz, 4 ek joghurt

Elkészítés: A tonhalról lecsöpögtetjük a levét. Egy mélyebb tálba tesszük és villával összetörjük. Meglocsoljuk a citromlével, megsózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát apróra reszeljük, és a tonhalhoz keverjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a majonézt és a joghurtot is. A tonhalkrémet tálalásig a hűtőbe tesszük. Pirítóssal nagyon finom és laktató.

Kókuszos créme brulée

Hozzávalók: 2 dl kókusztej, 1 dl habtejszín, 10 dkg cukor, 1 ek vanília aroma, 1 csom. vaníliás cukor, 4 ek kókuszreszelék, 3 db tojássárgája, 2 ek barna cukor, gyümölcs a díszítéshez.

Elkészítés:A kókuszos créme brulée elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a kókusztejet, a habtejszínt és a cukrot. Hozzáadjuk a vanília aromát, a vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket és a tojássárgáját. Jól összekeverjük, kisebb tálkákba vagy poharakba szedjük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen. Ezután a tetejét megszórjuk a barna cukorral, majd grill fokozaton, 210 fokon 3-4 percig sütjük, hogy a cukor elolvadjon a tetején. A créme brulée-t magozott meggyel, vagy eperrel, málnával is megszórhatjuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!