2023.03.20. 14:00:49 8269 358

Korog a gyomrod? – Akkor ez az 3+1 dolog eszedbe ne jusson!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Én sem hittem volna, hogy ilyen van, de a napközbeni rohanásban az ember sokszor mintha elfelejteni enni. Aztán, valamikor a délután folyamán elemi erővel tör rá az éhség. Ilyenkor bármi kerülne elé, mindent fel tudna falni. Legyünk őszinték, ez, vagy valami nagyon hasonló, sokszor meg is esik velünk.

Farkaséhség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Farkaséhség

Persze, a ránk törő farkaséhség ellen csakis mi tehetünk, méghozzá úgy, hogy igyekszünk napközben a megfelelő mennyiségű és tápértékű ételt magunkhoz venni. Sajnos, némi tudatosságot is bele kell vinnünk a dologba. Habár a falási roham sem kifejezetten a legjobb következmény, a farkaséhségnek nem éppen a legpozitívabb hatásai lehetnek, legalábbis a következő tevékenységekre nézve. Úgyhogy, ha megoldható, éhesen mindenképpen kerüld az alábbiakat!

Csak nyugalom!

Tudjuk, nem mindig egyszerű elkerülni, de vitás kérdéseket ne éhesen próbálj lezárni! Egyrészt az éhség nem biztos, hogy a legtoleránsabb, legkedvesebb énedet hozza elő belőled. Másrészt, mivel gyorsan szeretnéd lezárni a vitát, belemehetsz olyan megoldásokba is, rábólinthatsz olyan javaslatokra, amelyek hosszú távon nem biztos, hogy a Te érdekedet szolgálják.

Kerüld el a boltokat!

Mind az élelmiszer-, mind a ruha-, illetve cipőüzleteket is kerüld el messzire, ha kopog a szemed az éhségtől. Élelmiszerek vásárlása esetén, ha éhesek vagyunk, képesek vagyunk olyan dolgokat is megvenni, amire nagy valószínűséggel nincs is szükségünk. Ha pedig a ruha-, vagy cipővásárlást időzítjük arra az időszakra, amikor a legéhesebbek vagyunk, nem tudjuk tiszta fejjel átgondolni, vajon méretben, fazonban, egyéb szempontból tényleg az adott darab a megfelelő számunkra. Szóval, rohanunk, sietünk és kevés időt hagyunk a próbára.

Enni, enni és enni!

Éhesen lefeküdni? Hát, nem a legjobb megoldás! Természetesen, teli hassal, mindenféle nehéz ételekkel megpakolva sem éppen a legpihentetőbb az alvás, de korgó gyomorral ágyba kerülni megint nem egy jól átgondolt döntés. Nem valószínű, hogy így fogod kipihenni magad a legjobban, mert az éhes pocak akár fel is ébreszthet az éjjel. Vegyél magadhoz valami könnyű vacsit és csak ezután bújj az ágyba!

A fontos döntéseket hagyd ebéd utánra!

Hasonló okból, amiért a vitás kérdéseket is érdemes tele pocakkal lerendezni. Éhesen hajlamosak vagyunk gyors, átgondolatlan döntéseket hozni, melyeknek később kellemetlen következményei lehetnek.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...