2018.05.13. 08:35:38 12510 353

Közeleg az eperszezon, készíts finom desszertet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár az eper már magában is megállja a helyét desszertként, „csakúgy”, vagy némi tejszínhabbal megbolondítva, azért néhányszor elcsábulunk, hogy valami ínycsiklandozó desszertet készítsünk belőle. De nem kell annyira túlbonyolítani! Kezdetnek itt van valami nagyon egyszerű!

Epres pohárkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epres pohárkrém

No, akkor ugorjunk is neki! Amilyen egyszerű, olyan finom lesz, és szerintem még nagyon sokszor el fogjuk készíteni, már ahányszor az eperállományunk engedi.

Fincsi desszert fincsi eperből

Ezeket szerezd be hozzá:

  • 80 dkg eper, megpucolva

  • 2 db tojásfehérje

  • 1 pohár tejszín

  • 10 dkg porcukor

  • narancslikőr, ízlés szerint

  • menta

A megmosott, megpucolt epret tedd egy tálba és pürésítsd! Keverd bele a cukor felét, narancslikőrrel ízesítsd! Verd fel a tejszínt kemény habbá, aztán verd fel a tojások fehérjét is, majd a maradék cukrot tedd bele. A tojásfehérjét, tejszínt és az eperpüré felét keverd össze. A maradék eper mehet poharakba, erre rétegezd rá a habot, és tedd az egészet a hűtőbe. Hadd hűljön pár órát! Díszítés gyanánt használj mentát!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Toszkán hangulat a tányéron – Pappa al pomodoro, az olasz parasztkonyha gyöngyszeme

Kevés nemzet tud olyan szenvedéllyel főzni, mint az olaszok – és talán még kevesebb képes ennyire egyszerű alapanyagokból valódi gasztronómiai élményt varázsolni. A pappa al pomodoro, vagyis a paradicsomos kenyérleves tipikus toszkán fogás, melyet generációk óta készítenek a régióban, főként a nyári hónapokban, amikor a paradicsom a legédesebb és a legzamatosabb.

Így eddzük az akaraterőnket

Az emberek egyik legbecsesebb tulajdonságai közé sorolható akaraterő azzal vértezi fel „birtoklóját”, hogy tudatosan, elszántan érvényesíteni tudja mindazt, amit célul tűzött ki maga elé. Szívósság ez, csodálatra méltó eltökéltség, ami különösen a megpróbáltatásokkal bőségesen telezsúfolt időkben teszi követendővé azokat, akik ebben jeleskednek. Gyakorlása nem más, mint az önfegyelem, az önuralom erkölcsi magasságokba emelése, kiegészülve az önismeret tántoríthatatlanságával.

Tudjuk, mégsem tesszük? Egészségre törekvés kis lépésekben

A Leideni Egyetem kutatói szerint manapság igencsak erőteljes akadályokba ütközik mindenki, aki egészségesebben akar élni. Marieke Adriaanse, a Leideni Egyetem Orvosi Központjának professzora, mindezt azzal egészíti ki, hogy a tudományos előrevetítések szerint 2060-ra szükségessé válik, hogy minden harmadik ember az egészségügyben helyezkedjen el. Éppen ezért már ma arra kell törekednünk, hogy a megelőzést helyezzük előtérbe, ha az egészséges életmód mellett döntünk.