Közeleg az eperszezon, készíts finom desszertet!
Habár az eper már magában is megállja a helyét desszertként, „csakúgy”, vagy némi tejszínhabbal megbolondítva, azért néhányszor elcsábulunk, hogy valami ínycsiklandozó desszertet készítsünk belőle. De nem kell annyira túlbonyolítani! Kezdetnek itt van valami nagyon egyszerű!
No, akkor ugorjunk is neki! Amilyen egyszerű, olyan finom lesz, és szerintem még nagyon sokszor el fogjuk készíteni, már ahányszor az eperállományunk engedi.
Fincsi desszert fincsi eperből
Ezeket szerezd be hozzá:
80 dkg eper, megpucolva
2 db tojásfehérje
1 pohár tejszín
10 dkg porcukor
narancslikőr, ízlés szerint
menta
A megmosott, megpucolt epret tedd egy tálba és pürésítsd! Keverd bele a cukor felét, narancslikőrrel ízesítsd! Verd fel a tejszínt kemény habbá, aztán verd fel a tojások fehérjét is, majd a maradék cukrot tedd bele. A tojásfehérjét, tejszínt és az eperpüré felét keverd össze. A maradék eper mehet poharakba, erre rétegezd rá a habot, és tedd az egészet a hűtőbe. Hadd hűljön pár órát! Díszítés gyanánt használj mentát!
Forrás: chefkoch.de