2020.08.09. 13:35:59 9427 256

Lasagne különlegesség padlizsánnal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha padlizsán, akkor krém, leves, rakott vagy töltött verzió jut az eszünkbe. Pedig az egyik legfinomabb lasagne alapanyaga is lehet, melyet finom zellerkrémmel bolondítunk meg! Érdemes továbbolvasni a receptért!

Padlizsános lasasgne - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Padlizsános lasasgne

Íme, a hozzávalók:

  • 8 db lasagne tészta

  • 30 dkg cukkini

  • 1-1 sárga és fehér húsú paprika (kb.20 dkg)

  • 28 dkg padlizsán

  • 1 doboz paradicsom (kb. 80 dkg)

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 4 evőkanál olívaolaj

  • 4 szál bazsalikom

  • 1 kisebb méretű chilipaprika

  • 2 lime reszelt héja

  • 8 dkg hagyma

  • 3 dkg reszelt parmezán

  • só, bors, cukor

  • vaj a kenéshez

A zellerkrémhez:

  • 3 dkg hagyma

  • 25 dkg zeller

  • 3 dkg vaj

  • 3 dl tej

  • 1,5 dl tejszín

  • 3 dkg liszt

  • 1 evőkanál citromlé

Elsőként a krém készüljön el. Ehhez mossuk, pucoljuk meg a zellert, hámozzuk meg és szeljük kis kockákra. Mehet egy edénybe, ahol negyed óra alatt pároljuk meg. A hagymát pirítsuk meg, szórjuk rá a lisztet, keverjük el csomómentesen, majd mehet bele a tej és a tejszín. Kb.20-25 perc alatt főzzük készre, majd mehet bele a zeller, amivel pürésítsük össze. Sóval, citromlével ízesítsük. Főzzük meg a tésztát. A paradicsomot egy szitán nyomkodjuk át, a levét fogjuk fel. A paradicsomdarabokat vágjuk kisebb darabokra, majd a cukkinit, padlizsánt pucoljuk fel és a paprikákkal együtt kockázzuk fel. A hagymát szintén. A fokhagymát szeljük apró darabokra, a chilit szintén. A bazsalikom leveleit szedd le a szárról és tedd hideg vízbe. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd mehet rá az összes zöldség, a paradicsomon kívül. Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük ki az edényből és mehet bele a paradicsom és a leve. Ezt szintén főzzük 5-6 percig, majd ízesítsük sóval, borssal, cukorral. Mehetnek vissza a zöldségek, majd a hideg vízből kivett, finomra szelt bazsalikomlevelek. Egy hőálló tálat kenjünk ki vajjal, mehet rá egy kis szósz, erre mehet egy réteg tészta, még egy kis szósz, majd a ragu fele, majd még egy réteg tészta, aztán szósz, ragu, majd tészta, melyre még kerüljön a zellerszószból! Ez mehet a 200 ⁰C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre. 5 perccel a sütés vége előtt szórjuk meg a tésztát reszelt parmezánnal, limelével. 5 perc alatt süssük aranybarnára.

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...