Legyen a háznál mindig friss citromlé! – 1+1 tipp
Teába, süteménybe, sőt, egyes péksüteményekbe is citromlevet teszünk. Lehetőség szerint frissen facsartat, természetesen! És az is természetes, hogy egy egész citrom leve szinte soha nem kell, úgyhogy nagy valószínűséggel a megkezdett citrusos mehet majd a szemetesbe…
És amikor majd legközelebb kell egy kis citromlé, nem kis bosszúsággal újra nekiállunk facsarni egy kis savanyú nedűt, a megkezdett gyümölcs pedig hasonlóan végzi majd, mint korábbi társai. De hogyan oldjuk meg, hogy minden alkalommal friss, vagyis nem üveges citromlével ízesíthessük italunkat, ételünket, és kidobni se kelljen a megmaradt gyümölcsöt? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk!
Mindig frissen facsart!
Sőt, rögtön két megoldás is a rendelkezésünkre áll!
A legegyszerűbb!
Na jó, ezzel a tippel valószínűleg nem árulunk el senkinek sem túl sok újat! Ha csak egy kevés citromlére van szükséged, vágd ketté a gyümölcsöt, és a nem használt részt csomagold frissen tartó fóliába. Néhány napig eláll a hűtőben, de azért ne várj sokat a felhasználásával!
Végy egy fogpiszkálót!
Szóval, keríts egy fokpiszkálót, majd egy citromot. Most a fogpiszkálóval fúrj egy lyukat a gyümölcsbe! Ezen keresztül már préselheted is a friss citrusos levet! Ha megvan az elegendő mennyiségű citromlé, csak dugd vissza fogpiszkálót a lyukba, és már le is zártad a citromleves „tartályt”.
Forrás: haushaltstipps.net