Lencse, lencse, szerencse! – Új szerepben a szerencsehozó finomság
Mintha tegnap lett volna, hogy az évvégi, újévi menüt terveztük, és éppen azon agyaltunk, hogy miként tálaljuk a jó szerencsét hozó lencsét, most újra itt vagyunk. Szinte hihetetlen, hogy eltelt egy újabb év! No, de hogy is készüljön idén ez az új esztendei finomság!
Ötvözzük a hagyományost a különlegessel, és készítsünk belőle bolognai szószt! Vagy valami nagyon hasonlót!
3 fő részére a következő mennyiségű hozzávalókra lesz szükséged:
10 dkg lencse
1 konzerv paradicsom, darabolt, ha lehet
3 dl húsleves alaplé
fél dl tejszín
1 db hagyma
3 db újhagyma (ha beszerezhető)
só, bors, cayenne bors
1 gerezd fokhagyma
1 csomag tészta
A hagymát pucoljuk meg, kockázzuk fel, pirítsuk. Ha kész, mehet hozzá a lencse, amit szintén pirítsunk! Öntsük fel a húslevessel (amit előtte forraljunk fel), és főzzük meg! Körülbelül negyed óra alatt főzzük készre, majd adjuk hozzá paradicsomot, és főzzük azzal is. Mehet bele a fokhagyma, hagyma, tejszín, valamint ízlés szerint a fűszerek. Míg elkészítjük a szószt, főzzük meg a tésztát! Ha minden elkészült, merjük ki a tésztát tányérokra, mehet rá a szósz, és szórjuk meg egy kis sajttal!
Forrás: chefkoch.de