2021.04.07. 12:15:00 8503 250

Leves recept ínyenceknek: Idézzünk nyarat és főzzünk kukoricából!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fagyasztott kukoricaszemek és konzerv kukorica. Nyárig bizony ezekből az alapanyagokból tudjuk elkészíteni ezt a laktató és krémes levest, ami nyárias ízével mindegyik évszakban mosolyt csalhat az arcunkra.

Krémleves kukoricából - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krémleves kukoricából

Szeszélyes áprilisi időjárásunk megtréfálhat minket néhány hűvösebb nappal, amikor is jól eshet egy tányér sűrű és krémes leves.

Kukoricaleves (avokádó krémmel)

Hozzávalók:

500 gr kukorica (szemezve)

1 nagy fej apróra vágott hagyma

1 szár zeller felkockázva

100 gr kockára vágott burgonya

1 póréhagyma

35 gr vaj

30 ml (növényi) tejszín

1 liter zöldség- vagy húsleves alaplé

2-3 db lime leve

egy csipet csili

Elkészítés:

A megolvasztott vajon pároljuk meg a hagymákat, a zellert és a burgonyát só, bors és egy kevés víz hozzáadásával. Lefedve 15 percig főzzük, míg aranysárga színt nem kapnak. A kukorica, az alaplé és a paprika hozzáadásával újabb negyed óráig főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután turmixgépben pürésítsük össze, hígításként a tejszín és a limelé ekkor használandó fel. Amennyiben a leves így még túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis vizet. Azt azonban tartsuk figyelemben, hogy a leves felmelegítve folyékonyabb állagúvá válik.

Avokádó krém (opcionális)

2 nagy érett avokádó húsát pépesítsük össze, majd 2 ek. balzsamecet, 2 ek. gyümölcsös jellegű olívaolaj, 2 lime leve korianderlevél és 5 ek. tejszín hozzáadásával turmixoljuk össze az egészet. Végül ízesítsük sóval és borssal.

Ezzel az avokádópürével gazdagíthatjuk meg a levesünket tálaláskor.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...