2022.01.19. 17:25:00 9071 331

Levest az étrendbe! Hogy kilók is csússzanak le, ne csak az étel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egészséges étkezés alappillérein kívül a személyünknek optimális étkezési tervre nincs univerzális recept. Van, akinek a hagyományos, amíg van, akinek egy teljesen másféle ételek válnak be, mint például a leves alapú étrend.

Levesek a nagyvilágból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levesek a nagyvilágból

Egy finom tál forró leves, amely tele van fehérjével és zöldségekkel, egészséges kiegészítője lehet bármely étkezési tervnek. De az egészséges élelmiszer-csoportokat kiiktató, korlátozó diéta általában nem ajánlott, ezért csupán leveseken élni sem kifizetődő. Azonban leves fogyasztásával hozzá tudunk járulni a jóllakottság érzés kialakulásához és megőrzéséhez. A zöldségekkel készült levesek különösen tápanyagdúsak és laktatóak, ráadásul kalóriatartalmuk is alacsony.

A levesfogyasztás előnyei

- Súlycsökkenést idézhet elő:

A levesek az étrendrendszeres részeként történő elfogyasztása bizonyos egészségügyi előnyökkel járhat, a levesfogyasztás hozzájárulhat az alacsonyabb testtömeg-index és a kisebb derékkörfogat eléréséhez.

- Csökkentheti a szívbetegségek kockázatát :

Egyes kutatások eredményei szerint a döntően növényi alapú étkezés csökkentheti a szívbetegségek és más egészségügyi állapotok kockázatát.

- Több növényi alapú, tápanyagdús ételt fogyaszthatunk:

Az általános irányelvek azt javasolják, hogy a felnőttek naponta legalább öt adag zöldséget fogyasszanak. A leves egyszerű és változatos módja lehet a bevitel növelésének. Az alacsony szénhidráttartalmú étrendet követőknek alacsonyabb glikémiás indexű zöldségek ajánlottak, pl. fehérrépa, karfiol, káposzták, spenót, zöldbab és zeller.

A levessel történő diétázás hátrányai

  • A csak leves fogyasztását szorgalmazó diéták olyan divatdiéták, amelyeknek lehetnek egészségügyi kockázatai is, mivel az egészséges ételek többségét kizárják, például a gyümölcsöket, tejtermékeket és a gabonákat. Ez pedig tápanyaghiányokhoz és egyensúlyhiányokhoz vezethet a szervezetben.

  • Más magas nátriumtartalmú diétákhoz hasonlóan olyan egészségügyi kockázatokkal járhat, mint a magas vérnyomás.

  • A levesdiéta követésének elsődleges buktatója leginkább azonban az, hogy nem fenntartható, mert nem tervezhető hosszú távra. Jelentős mennyiségű súlyt képtelenség lefogyni ilyen rövid idő alatt, és a fogyás valószínűleg vízveszteségből fakad a zsírvesztés helyett.

Az egészségesen elkészített levesek tehát fontos részét, de nem kizárólagos alapját képezik az egészségesnek mondható táplálkozásnak.

Forrás: www.verywellfit.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...