2024.08.13. 08:31:52 5939 196

Ma van a balkezesek világnapja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden év augusztus 13-án világszerte megünneplik a balkezeseket. Ők a világ népességének körülbelül 10%-át teszik ki, és sokszor nehézségekkel kell szembenézniük a jobbkezesekre szabott világban. Egyszerű mindennapi tárgyak, mint például ollók, íróasztalok, konzervnyitók vagy billentyűzetek, gyakran a jobbkezesek igényeihez vannak tervezve, ami megnehezítheti a balkezesek számára a használatukat.

Balkezesek világnapja Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balkezesek világnapja Fotó:123rf.hu

A történelem során a balkezességet sokszor tévesen összefüggésbe hozták negatív jelentésekkel. Például a latin „sinister” szó, amely bal oldalt jelent, egyszerre jelenti a „baljóslatú” kifejezést is, ami a balkezesekkel szembeni előítéletekre utal. Sok kultúrában még ma is élnek olyan hiedelmek, amelyek a balkezességet negatív jelenségként értékelik.

Ennek ellenére, a főként nem a jobb kezüket használók gyakran különleges képességeket mutatnak, különösen a kreatív, művészi és sport területeken. Számos híres balkezes személyiség, mint Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Bill Gates vagy Barack Obama, hozzájárult ahhoz, hogy a balkezességet pozitívabb fényben lássák. Kutatások szerint jobb vizuális-térbeli képességekkel rendelkezhetnek, ami előnyt jelenthet bizonyos szakmákban.

A balkezesek világnapja arra is alkalmat ad, hogy a kifejezetten gyerekek és felnőttek számára tervezett eszközöket, játékokat és technikákat mutassanak be. Ez a nap lehetőséget biztosít arra is, hogy az oktatási intézmények, munkahelyek és gyártók nagyobb figyelmet fordítsanak a balkezesek szükségleteire.

Az ünnep nemcsak a balkezeseket érinti, hanem mindenkit, hiszen rávilágít arra, hogy mennyire fontos a sokszínűség és a tolerancia a társadalomban. E nap alkalmából emlékezzünk meg arról, hogy a különbözőségeink tesznek minket igazán emberivé, és hogy ezek a különbségek, legyenek bár aprók vagy nagyok, mindannyiunk közös gazdagságát jelentik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...