2023.03.21. 17:20:00 8039 291

Ma van a tiramisu világnapja! Válaszd ki kedvencedet a receptgyűjteményünkből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Véletlen lenne, hogy pont a tavasz első napján van a tiramisu világnapja is? Nem hiszem. Az olasz desszert, amelyik felrázni szándékozik minket, miért is ne rázhatná le rólunk a téli fásultságot is? A mai ünnepléshez pedig torta dukál, ami természetesen sütés nélkül készül!

Klasszikus tiramisu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Klasszikus tiramisu

A világ legismertebb ételeiben az a jó, hogy minden nemzet képes azt egy picit a saját ízlésére formálni. Nincs ez másként a méltán kedvelt tiramisuval sem! Sokféle változatot mutattunk már nektek, de ezek mellett most egy még olaszosabb torta is a receptgyűjteménybe kerül mától.

Pisztáciás tiramisu torta

Hozzávalók:

500 gr mascarpone
350 gr pisztáciakrém
300 gr habtejszín
25 gr tej
15 gr cukor
7 gr zselatin

300 gr tej
100 gr kávé
35 db babapiskóta

A díszítéshez: darált pisztácia

Elkészítés:

A krém elkészítéséhez a zselatinlapokat áztassuk be egy kevés vízbe, közben egy nagyobb keverőtálban a mascarponét, a pisztáciakrémet és a cukrot kézi habverővel jól keverjük el egymással.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd a zselatint csavarjuk ki, és kis lángon olvasszuk bele a tejbe. A pisztáciás krémet a zselatinos tejet és a tejszínhabot óvatos mozdulatokkal egy krémmé dolgozzuk össze.

A csatos tortaformát méretre vágott sütőpapírral körbe béleljük. A tejet egy laposabb edényben összekeverjük a hideg kávéval. A babapiskóták egy részét elharmadoljuk, és az egészben maradt darabokkal együtt belemártjuk a kávés tejbe. A kisebb babapiskóta darabokkal körberakjuk a forma alját, míg a nagyobbakkal kitöltjük a közepét.
A krémet habzsákba töltjük, majd a piskótaréteg tetejére szorosan egymás mellé halmokat nyomunk. Erre megy még egy réteg babapiskóta és még egy sor a habzsákból nyomott pisztáciás krémből.
A torta tetejére apróra vágott pisztáciát szórunk.
A megfelelő állag eléréséhez a tortát lefedve 2-3 órára hűtőbe rakjuk a tálalása előtt.

További finom tiramisu recepteket a magazin korábbi cikkeiben találsz:

Klasszikus tiramisu

Nutellás tiramisu

Banán-misu - Banános tiramisu

Málna-misu - Málnás tiramisu

Kávélikőrös tiramisu

Tiramisu limoncelloval

Tiramisu sörrel

Tiramisu amarettoval

Rebarbarás tiramisu

Tiramisu muffin

Forrás: lucake

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...