Ma van a tiramisu világnapja! Válaszd ki kedvencedet a receptgyűjteményünkből!
Véletlen lenne, hogy pont a tavasz első napján van a tiramisu világnapja is? Nem hiszem. Az olasz desszert, amelyik felrázni szándékozik minket, miért is ne rázhatná le rólunk a téli fásultságot is? A mai ünnepléshez pedig torta dukál, ami természetesen sütés nélkül készül!
A világ legismertebb ételeiben az a jó, hogy minden nemzet képes azt egy picit a saját ízlésére formálni. Nincs ez másként a méltán kedvelt tiramisuval sem! Sokféle változatot mutattunk már nektek, de ezek mellett most egy még olaszosabb torta is a receptgyűjteménybe kerül mától.
Pisztáciás tiramisu torta
Hozzávalók:
500 gr mascarpone
350 gr pisztáciakrém
300 gr habtejszín
25 gr tej
15 gr cukor
7 gr zselatin
300 gr tej
100 gr kávé
35 db babapiskóta
A díszítéshez: darált pisztácia
Elkészítés:
A krém elkészítéséhez a zselatinlapokat áztassuk be egy kevés vízbe, közben egy nagyobb keverőtálban a mascarponét, a pisztáciakrémet és a cukrot kézi habverővel jól keverjük el egymással.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd a zselatint csavarjuk ki, és kis lángon olvasszuk bele a tejbe. A pisztáciás krémet a zselatinos tejet és a tejszínhabot óvatos mozdulatokkal egy krémmé dolgozzuk össze.
A csatos tortaformát méretre vágott sütőpapírral körbe béleljük. A tejet egy laposabb edényben összekeverjük a hideg kávéval. A babapiskóták egy részét elharmadoljuk, és az egészben maradt darabokkal együtt belemártjuk a kávés tejbe. A kisebb babapiskóta darabokkal körberakjuk a forma alját, míg a nagyobbakkal kitöltjük a közepét.
A krémet habzsákba töltjük, majd a piskótaréteg tetejére szorosan egymás mellé halmokat nyomunk. Erre megy még egy réteg babapiskóta és még egy sor a habzsákból nyomott pisztáciás krémből.
A torta tetejére apróra vágott pisztáciát szórunk.
A megfelelő állag eléréséhez a tortát lefedve 2-3 órára hűtőbe rakjuk a tálalása előtt.
További finom tiramisu recepteket a magazin korábbi cikkeiben találsz:
Forrás: lucake