Maradék grill zöldségek, mi legyen belőletek? Töltelék!
Tény, hogy van egy csomó olyan étel, amit elkészítés után, frissen a legjobb elfogyasztani, mert másnaposan vagy újramelegítve már nem olyan nagy élmény elfogyasztani. Pont ilyenek a grillezett zöldségek is, amelyek kissé punnyadtak lesznek, ha nem fogynának el a grillezés alkalmával. Hogy élvezettel lehessen elfogyasztani a drága ételt, formáljuk át!
A grillezett zöldségekben az a jó, hogy a hasonló fűszerezésük és az azonos elkészítési mód miatt bármelyik párosítható bármelyikkel! Ha gondolod, pürésítsd vagy aprítsd mindet össze, majd tojásba keverve tökéletes alapja lehet egy egészséges zöldséges omlettnek. Ha valami tartalmasabb étkezéshez szeretnéd felhasználni, akkor pedig tekints rájuk töltelékként!
Grillezett zöldségekkel töltött sült paprika
Hozzávalók:
4-6 db nagyobb méretű kaliforniaia paprika (A legmutatósabb vegyes színekben lesz a tálaláskor.)
2 gerezd fokhagyma
Friss fűszernövények (pl. bazsalikom, petrezselyem, rozmaring)
Maradék grillzöldségek: pl. gomba, paprika, cukkini, padlizsán, hagyma, krumpli, édesburgonya és sárgarépa vegyesen
Só és bors ízlés szerint
4-6 tojás, opcionális
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt úgy 200°C-ra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A megmosott paprikák tetejét vágjuk le, majd vegyük ki a magházat és a magokat is belőlük.
A grillezésből megmaradt zöldségeket vágjuk el kisebb kockákra, és adjunk ehhez a keverékhez friss fűszernövényeket. További fűszerezéskor (só és bors) vegyük figyelembe a grillezéskor felhasznált mennyiséget!
A már előkészített paprikákat töltsük meg a grillezett zöldségekkel, majd helyezzük mindet a tepsibe.
Hogy ízletesebb és laktatóbb étel készülhessen, a paprikákba egy-egy felvert tojást is tehetünk, amibe a zöldségkeveréket elegyíthetjük, vagy a már megtöltött paprikák tetejére is üthetjük ezeket.
A töltelékkel felturbózott paprikák kb. 25-30 perc alatt sülnek meg a sütőben, de figyeljünk arra, hogy ne égjenek oda.
Tipp: Ha szereted a töltött csirkecombot, akkor annak tölteléke is megbolondítható a maradék grillzöldségekkel! Köretként egy selymes burgonyapüré, és máris kész a fejedelmi étel!