2021.04.01. 11:32:26 9312 267

Medvehagyma leves - ezért fogyassz medvehagymát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A medvehagyma sokak kedvence lett az elmúlt évtizedben és mindannyiunk örömére szabadon szedhetjük erdeinkben is, de az otthoni termesztése sem bonyolult. Amellett pedig, hogy nagyon sok ételt tehet különlegesen finommá, még egészséges is!

Medvehagyma mező - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Medvehagyma mező

A medvehagyma fokhagymára emlékeztető íze nem az egyetlen közös vonás a két, alakra teljesen különböző hagymában. Hiszen mindkettő évszázadok óta a népi gyógyászat, egészségmegőrzés fontos eleme – és nem véletlenül. Ahogy apró fehér aromás társa, úgy a medvehagyma is igen hasznos.

Miért egyek medvehagymát? – Azon túl, hogy finom

Serkenti az emésztőrendszer működését, van némi bélfertőtlenítő és étvágyfokozó hatása is, így erősíti a legyengült szervezetet. Vérnyomáscsökkentő hatása mellett vérzsír kiegyensúlyozó képessége segíti a szív-, és érrendszeri panaszokkal küzdő betegeket, a hosszútávú medvehagyma fogyasztás javíthat életminőségükön, hiszen lassítja a rossz koleszterin lerakódását az érfalakon.

Igen erőteljes illóanyagainak köszönhetően felső légúti megbetegedések, hurutok kialakulásának megelőzésére, tünetek csökkentésére is igen jó, ebben pedig magas C-vitamin tartalma is segítségünkre lesz. Vitamintartalma növeli a szervezet ellenálló képességét.

Külsőleg borogatásként, tinktúraként alkalmazhatjuk gombás fertőzések elmulasztásához, ám mivel érzékeny bőrön irritációt okozhat, előbb kis felületen végezzünk bőrpróbát!

Fontos, hogy ha vérzéshajlammal rendelkezünk, esetleg véralvadásgátlót is szedünk, mindenképp egyeztessünk kezelőorvosunkkal medvehagyma fogyasztás tekintetében!

Tápláló medvehagyma krémleves – azoknak, aki igazán szeretik a medvehagymát

Amire szükséged lesz hozzá:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 4 nagy marék medvehagyma levél
  • 1 dl főzőtejszín

Első lépésként mossuk meg, majd csepegtessük le a medvehagyma leveleket. Pucoljuk meg és aprítsuk fel kis kockákra a vöröshagymát és a krumplit, majd kevés olajon bő tíz percig puhítsuk együtt, közben időnként keverjük meg, hogy ne égjen le. Öntsük fel a zöldségleves alaplével, és ha felforrt, tegyük bele a medvehagymát is. 2-3 perc után levehetjük a tűzről, majd alapos kevergetés mellett öntsük bele a tejszínt. Botmixerrel dolgozzuk simára. Tálaláshoz a krémleveseknél megszokott reszelt parmezán, kruton, pirított kenyérkocka, sült bacon, aprított dió, mind kiváló társa lesz a medvehagyma levesnek is.

Jó étvágyat!

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!