Medvehagymázzunk! Idén se hagyd ki a finomságot!
Ez a szezonális levélke gyorsan a segítségünkre siet ilyenkor, kora tavasszal, ha fel szeretnénk tölteni vitaminokkal a friss zöldségekre éhes szervezetünket. Kellemes, enyhén fokhagymás ízvilága tökéletes kiegészítővé varázsolja szendvicsekhez, salátákhoz, levesekhez, sültekhez vagy köretekhez.
Mi csak pár éve figyeltünk fel erre a fantasztikus hagymafélére, de népszerűsége azóta is töretlen kis családunkban. Miért is szeretjük?
A medvehagyma rendkívül egészséges!
Ahogy a többi zöld levél, a medvehagyma is nagyon jó hatással van a bélrendszerre, segíti az emésztést. Magas C-vitamin tartalma miatt jól jön a tavaszi immun-erősítéshez.
Egyes források szerint akár a magas vérnyomás csökkentésében is a segítségünkre siethet, valamint az idegrendszert is támogatja. Akárcsak a fokhagyma, a medvehagyma is tisztítja a vért.
A vese, a húgyhólyag és a máj is profitálhat belőle, ha szezonálisan jó sok medvehagymát fogyasztunk. Változó korban lévő hölgyeknek is ajánlott lehet.
Akkor fogyaszd, amikor szezonja van!
Szóval most! Frissen elfogyasztva fejti ki a legtöbb jótékony hatást, de természetesen meg is főzhetjük - azért hosszas hőkezelésnek ne tegyük ki.
Ha el szeretnéd tenni, akkor olívaolajjal és sóval rétegezve rakd egy légmentesen záródó dobozba, és így a hűtőszekrényben egy pár hétig eláll. Le is lehet fagyasztani, de természetesen utána már csak főzéshez lesz jó.
A medvehagymáról már rengeteget írtunk nektek. Íme a legnépszerűbb cikkek: