2020.12.29. 14:23:20 11048 261

Még 4 szerencsét hozó szilveszteri étel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hagyjuk hátra az előző évet és kezdjük az új évet olyan ételek fogyasztásával, amik a népi babona szerint egészséget, gazdagságot és jólétet hoz nekünk az új esztendőre.

Lencse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lencse

Minden országnak más a kultúrája és a maga szerencsehozó étele. Vannak közöttük olyan ételek, amiket mi magyarok is szívesen fogyasztunk az év utolsó napján. Nézzük, melyek ezek az új évre szerencsét hozó harapnivalók.

A pénz és a hal pikkeje

„Annyi pénzed legyen, amennyi pikkeje van a halnak”. Nálunk nem szokás halat enni szilveszter éjjelén, mert szerintünk elúszik a szerencsénk. Viszont vannak országok, ahol a hal kifejezetten anyagi gyarapodást jelent az új évre. A svédek hallal gazdagított svédasztalt készítenek ezen a napon, a dánok főtt tőkehalat, az olaszok pedig szárított formában fogyasztják a tőkehalat. A lengyeleknél a hering a gazdagságot jelentő halfajta, míg a németek a pontyot részesítik előnyben. Németországban hagyomány a pénztárcába a hal pikkejét tenni, ezzel is bevonzzák a gyors gazdagodást.

A gazdagság és a lencse

Minél apróbb dolgot fogyasztasz, annál nagyobb anyagi szerencsére számíthatsz. Ilyen élelmiszerek a lencse, bab, borsó és a rizs. Az olaszok például kolbásszal kevert lencsét fogyasztanak szilveszterkor, a japánok újév első három napján babot esznek. Koreában a rizs hozza meg az új év anyagi gyarapodását. Nálunk magyaroknál leginkább a lencsefőzelék, lencseleves az újévi eledel, míg a brazilok a biztonság kedvéért a lencse mellé rizst is tálalnak.

A mazsola és hónapok sikeressége

Nem is gondolnák, de több országban, mint például Spanyolország, Portugália, Venezuela, Mexikó, Ecuador, Peru és Kuba lakossága szilveszter éjjelén mazsolát fogyaszt. Pontosan 12 db szőlőszemet kell megenni egymás után, mint a hónapok. Ha valamelyik szem savanyú vagy édes, az mutatja meg, hogy milyen lesz az adott hónap. De a gyümölcsök szerepe máshol is nagy szerepet kap. A kínaiaknál a mandarin szerencsét jelent, a narancs pedig gazdagságot, míg Törökországban a gránátalma a jólétet testesíti meg.

A szilveszteri fánk

Nálunk leginkább farsang idején van nagy divatja ennek az igen ízletes süteménynek. Viszont világszerte a fánk a szilveszteri menü oszlopos tagja. A sült kelt tésztákon kívül a különböző érméket vagy más egyéb dolgokat rejtő desszertek is nagyon népszerűek szilveszter éjjelén. A görögök például pénzérmét dugnak a süteménybe, és aki ezt megtalálja biztosan szerencsés lesz az új évben. A norvégok és svédek mandulát tesznek a rizsfelfújtba, aminek megtalálója szintúgy, mint a görögöknél sikeres újévre számíthat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...