Még tart a medvehagyma szezon! – Dobj össze egy könnyű ebédet!
A medvehagyma kétségkívül a tavasz egyik első csodája, amiből számtalan finomság készülhet! Legyen pogácsa alapanyaga, vagy egy finom krémleves összetevője. Ha nincs sok időd, egy remek, laktató saláta is készülhet belőle!
Lássuk, milyen hozzávalókra van szükséged ehhez az egyszerű tésztasalátához!
fél kg fusilli tészta
15 dkg ciabatta (lehet másnapos is, sőt)
30 dkg roppanós virsli
1 nagyobb csomó medvehagyma
2 evőkanál + fél deciliter olívaolaj
só
A tésztát főzzük ki, a virslit főzzük meg! A medvehagymát mossuk, pucoljuk meg, és forrásban lévő sós vízben blansírozzuk. Egy szitába téve öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk lecsöpögni. Ha megvan, a medvehagymát fél deci olajjal pürésítsük. A ciabattát kockázzuk fel, majd két evőkanál olívaolajban pirítsuk meg a kockákat és a karikákra vágott virslit is! Ha minden kész keverjük össze a tésztát, medvehagymapürét, kenyeret, virslit, sóval, esetleg borssal fűszerezzük. Jó étvágyat!
Forrás: lecker.de