2017.09.09. 11:00:13 15617 419

Megbarnult a banán, mehet is a szemétbe? Ugyan, dehogy!!!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak, akik úgy szeretik a banánt, hogy szinte még éretlen, a héja is inkább még zöld, a gyümölcs maga pedig ugyan kemény, de nem igazán édes. A legtöbben a sárga héjú, kissé puha, de még fehér gyümölcsöt szeretik. Valószínűleg a legkevesebben vannak azok, akik a valóban érett banánért vannak oda.

Megbarnult banán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megbarnult banán

Mert ha a banán héja már barna, akkor sokunk nem szívesen fogyasztja, általában kóstolás nélkül megy a szemétbe. Ha meg nem is esszük nyersen, ezzel vagy azzal összekeverve rengeteg lehetőség rejlik benne, hiszen ebben a stádiumban már nagyon édes gyümölcsről beszélünk.

A recept: végy egy érett banánt…

… törd össze villával, tegyél hozzá túrót, joghurtot, kevés kekszet ízlés szerint, keverd össze, esetleg botmixerrel pürésítsd, és máris kész a házi krémtúró. Hidd el, simán lekörözi a boltit!

… szintén törd össze villával, keverj hozzá lisztet, kevés zabpelyhet, hogy ne legyen túl kemény, se túl lágy a tészta. Formálj belőle gombócokat, majd lapítsd ki őket, tedd őket sütőpapírra, és süsd meg. Finom házi keksz lesz belőle. Szerintem némi csokiforgácsot is elbír.:-)

…és természetesen megint törd össze villával! Tegyél hozzá egy evőkanál lisztet, egy tojást, hevíts olajat egy serpenyőben és süss belőle minipalacsintákat! Magában, de lekvárral, csokikrémmel megkenve is isteni!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű alapanyagból különleges vacsora – lencsés zöldségtócsni joghurtos öntettel

Sokan gondolják, hogy különleges ételeket készíteni csak drága hozzávalókkal lehet. Pedig néha épp az egyszerű, hétköznapi alapanyagokból születnek a legizgalmasabb fogások. A lencse például olcsó, tápláló és sokoldalú, mégis ritkán gondolunk rá, ha vacsorát tervezünk. Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle könnyű, mégis különleges ételt.

Természetes hajápolás – mit tudnak a nagymamák titkos olajai, amit a modern kozmetikumok nem?

A hajápolás nem újkeletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is keresték az emberek a fényes, egészséges haj titkát. Amíg ma tucatnyi flakont sorakoztatunk a fürdőszobapolcon, régen néhány egyszerű, természetes összetevővel érték el ugyanazt, vagy olykor még tartósabb eredményt. A nagymamák jól ismerték azokat az olajokat és növényi kivonatokat, amelyekkel táplálták és védték a hajat – anélkül, hogy mesterséges adalékanyagokra támaszkodtak volna.

Szilvás shake – finom, egészséges és szuperegyszerű!

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha az egészségünkről és az emésztésünkről van szó. Tele van rosttal, ami segíti a bélrendszer működését, így természetes módon támogatja az emésztést és a szervezet tisztulását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a C-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.