Megérkezett az eperszezon! – Ne csak lekvár formájában raktározd el az ízeket!
Tegye fel a kezét, aki bármikor képes lenne megdönteni az „Egy tál eper elfogyasztása villámgyorsan” világrekordját! Azt hiszem, erre a címre sokunk pályázhatna. Ha most mégsem a rekordok döntögetése a célod, hanem az ízek elraktározása, szuper bazsalikomos eperszörp receptet mutatunk.
Hogy ne csak addig élvezhesd a finom eper ízét, amíg a szezon tart, mindenképpen készítsd el ezt a házi szörpöt! Az eper miatt szuper édes, a bazsalikomnak köszönhetően pikáns és frissítő. Ne hagyd ki!
Így lesz az eperből szörp!
Íme, a hozzávalók:
1 kg eper
1 kg cukor
1 csokor bazsalikom
1 db citrom
1 csomag (nagyjából 5 gramm) citromsav
fél liter víz
A bazsalikomot mosd meg, majd szedd le a szárról a leveleket és hagyd megszáradni. Az epreket szintén öblítsd át, távolítsd el a levelüket és szeld fel kisebb darabokra. Egy edénybe önts fél liter vizet, tedd bele a cukrot. Tedd fel forrni, kevergesd és forrald addig, amíg a cukor el nem olvad. Ezek után mehet a vízbe az eper, a citrom héja és leve, valamint a citromsav. Hagyd gyöngyözve forrni 4-5 percig, majd húzd le e tűzről. Mehetnek bele a bazsalikomlevelek, amikkel folyamatos kevergetés mellett főzd még 20 percet. Ha megvan, szűrd át az epres keveréket egy szitán, majd még egyszer rottyantsd össze. Tiszta, csavaros tetejű üvegekbe töltsd és hűvös, száraz helyen tárold!
Forrás: miss.at