2017.10.09. 10:41:00 12217 380

Megfázás és házi gyógymód - mert van dögivel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt van az ősz, itt van újra – hogy nyomokban a költőt is tartalmazzam – és ugyan szép, meg színes, meg miegymás, de azért ne tagadjuk, nemcsak az avar rugdosásának van ilyenkor szezonja, hanem a megfázásnak és nemes egyszerűséggel a takonykórnak. Mit tesz ilyenkor az egyszeri megfázott, miközben szorgalmasan gyűjti a használt papírzsebkendőt maga körül?

Őszi megfázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi megfázás

Felüti a nagyi hagyatékát – vagy a google-t – és megkeresi a népi praktikákat döglődés ellen. Ezúttal – a teljesség igénye nélkül – néhány alapötlet következzék.

Első házi praktika megfázásra - előzd meg!

Húzz zoknit az ágy lábára. Ezt azért ne vedd komolyan :), de a tréfát félretéve, nagyon sokat segít az, ha figyeljük az időjárás előrejelzést. Igaz, hogy ennek a megelőzésben van igazán szerepe, de amikor tartósan csak tizenvalahány fokokat jósolnak minden fronton, akkor bizony öltözzünk fel rétegesen. Nem véletlenül mondják a régi öregek, hogy lábról fázik fel az ember legkönnyebben, húzzunk tisztességes zoknit a ma annyira menő titokzokni helyett, és láss csodát, a hőérzetünk is egészen más lesz.

Második praktika - torokfájás ellen!

A torokfájás egy apró bosszúságnak tűnik csak, de meg tudja keseríteni az ember életét, az étel sem ízlik sehogy se, ha fáj a torkunk, néha pedig beszélni sincs kedvünk. Lefekvés előtt ilyenkor sós vízzel gargarizáljunk a következőképpen: egy pohár langyos vagy szobahőmérsékletű vízben oldjunk fel két teáskanál sós, és ezzel gargarizáljunk. Tanácsos nem félrenyelni. A fertőtlenítő hatású gargarizálós sós oldat csodákra képes beteg kis torkunkkal.

Harmadik házi praktika megfázás ellen - eldugult orra!

Makacs taknyosságnál, eldugult orrnál érdemes az inhalálást segítségül hívni. Miután lábosba vizet öntünk, azt felforraljuk, majd 1-2 evőkanál sót teszünk bele, és asztalra helyezzük. Egy törölközőt sátorszerűen a fejünkre teszünk, és arccal a gőzbe fordulunk, miközben a sós gőzből mélyeket lélegzünk. De vigyázz, ne legyen túl forró, inkább fokozatosan közelítsd a fejed a vízhez! Ideális esetben legalább 5 percig bírni kell ezt, hogy hatékony legyen. Nagyon jól oldja a váladékot, makacs, letapadt nyákréteg oldására az egyik legrégibb és legjobban bevált recept. Kamillával is kipróbálhatod!

Negyedik praktika - megelőzéstől a gyógyulásig

Nemcsak akkor érdemes a gyömbérhez nyúlni, amikor már fülig vagyunk a náthában, hanem megelőző csapásként is a leghatékonyabb gyógynövény. Vegyünk egy hüvelykujjnyi méretű friss gyömbért, kaszaboljuk apró darabokra. Vágjunk még 2-3 karika citromot, tegyük bögrébe, rakjunk rá mézet és öntsük le forró vízzel. Aki szeret veszélyesen élni, az fokhagymát is szeletelhet bele. Az egyik leghatékonyabb, legjobb természetes ellensége a megfázásnak, náthának, felső légúti megbetegedéseknek. Ha nagyon benne vagyunk a kórságban, naponta akár háromszor-négyszer is megihatjuk ezt a koktélt. Nagyon hatékony, még ha bizarrul is hangzik első nekifutásra, és jó, ha tudjuk, Ázsiában természetes antibiotikumként tekintenek a gyömbérre.

Ami viszont fontos, hogy ha esetleg az állapotunk elfajul és nem javul, orvos azért lásson minket. Azt szokták javasolni, hogyha 3-4 nap után sem érzed jobban magad, sőt, akár rosszabbul, akkor ideje meglátogatni a házi dokit, ne odázd el!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.