2019.06.20. 12:59:21 12330 363

Meggyből, de nem egyből! - avagy variációk meggy témára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy, megérett a meggy! Ne hagyjuk a fán! Miután már mindenki megtelt a jóságos, magas vitamin és vastartalmú egészséges gyümölccsel mehet a sütés – főzés, hogy a maradéknak is meglegyen a helye! A legjobb meggyes recepteket itt találod!

Meggy tálban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Meggy tálban

Klasszikus, kihagyhatatlan

Van az a bizonyos hat tojásos meggyespiskóta, ami húsz perc alatt kész, illatos, ízletes, porcukros és igazi retró. Ezt ugyan nem kell túl magyarázni, de az illem úgy kívánja, hogy a meggyes piskótát sose hagyjuk ki a sorból. És ha már összefuttattuk a nyálat a szádban a gondolattal, akkor jöjjenek a még ütősebb verziók! Meggykocka

Erre lesz szükséged:

A tésztához

  • ¼ kg liszt
  • 125 g vaj vagy zsír
  • fél kk. sütőpor
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • reszelt citromhéj

A töltelékhez:

  • Fél kg meggy
  • 6 db tojás
  • ¼ kg cukor
  • 10 dkg liszt
  • csipet só
  • fél kk. fahéj

A tészta hozzávalóit gyúrt jól össze. Ha keménynek találod egy kis tejföllel lazíthatsz az állagán. Amíg elkészül a töltelék, fóliába csomagolva pihentesd a hűtőben!

A tojásokat egészben habosítsd fel a cukorral és a csipet sóval, keverd hozzá a fahéjat is. Szép óvatosan keverd el benne az átszitált, csomó mentes lisztet, majd az összeturmixolt meggyet is!

A tésztát nyújtsd ki, és helyezd tepsibe, 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütheted, majd engedd bele a tölteléket. Folyamatos ellenőrzés mellett süsd addig, míg a közepe is szilárdabb lesz!

Kihűlés után porcukorral hintve arathatsz vele igazi sikereket!

Forrás

Túrós-meggyes

Készítsd elő:

A tésztához

  • fél kg tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 3 ek. búzadara
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg margarin
  • 2 ek. zsemlemorzsa

A töltelékhez:

  • 50 dkg meggy
  • 1 ek. rum
  • 2 ek. porcukor

Előbb a töltelékkel foglalkozunk. A kimagozott meggyeket locsold meg 1 ek. rummal, majd szórd meg porcukorral. Hagyd állni, térj rá a tésztára és közben kapcsold be a sütőt, hogy előmelegedjen 180 fokra.

A tésztához keverd össze a lisztet a túróval és a tojások sárgájával, majd add hozzá a porcukrot, a búzadarát, a sütőport és a vaníliás cukrot is. Kemény habbá verés után a tojások fehérjét is hozzáforgathatod. Tedd a massza felét kivajazott jénai tálba, majd szórd meg a rumba áztatott meggy felével. Jöhet a tészta másik fele, majd a tetejére a maradék magozott, rumban fürdő meggy. Szórd meg az egészet zsemlemorzsával, majd a margarint kis kockákra vágva szórd a tetejére.

Kb. 40 perc alatt arany színűre sül és mennyei íze lesz!

Forrás

Meggyes-csokis pohárkrém

  • 30 dkg meggy
  • 2 cl pálinka
  • 4 ek. porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 5 dkg csokoládé

Locsold meg a kimagozott meggyet a 2 cl pálinkával – vagy rummal és hagyd állni.

A mascarponét keverd össze a tejföllel, vaníliás cukorral, porcukorral. Helyezz egy nagy kanállal a poharak aljára. Reszelj rá csokoládét, majd jöhet egy réteg pálinkás meggy. Ismét egy réteg mascarponés krém, a tetejére a maradék meggy és koronának reszelt csokoládé. Tálalás előtt még díszítheted egy egész kocka csokival is, igazán mutatós és nagyon finom lesz!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Toszkán hangulat a tányéron – Pappa al pomodoro, az olasz parasztkonyha gyöngyszeme

Kevés nemzet tud olyan szenvedéllyel főzni, mint az olaszok – és talán még kevesebb képes ennyire egyszerű alapanyagokból valódi gasztronómiai élményt varázsolni. A pappa al pomodoro, vagyis a paradicsomos kenyérleves tipikus toszkán fogás, melyet generációk óta készítenek a régióban, főként a nyári hónapokban, amikor a paradicsom a legédesebb és a legzamatosabb.

Így eddzük az akaraterőnket

Az emberek egyik legbecsesebb tulajdonságai közé sorolható akaraterő azzal vértezi fel „birtoklóját”, hogy tudatosan, elszántan érvényesíteni tudja mindazt, amit célul tűzött ki maga elé. Szívósság ez, csodálatra méltó eltökéltség, ami különösen a megpróbáltatásokkal bőségesen telezsúfolt időkben teszi követendővé azokat, akik ebben jeleskednek. Gyakorlása nem más, mint az önfegyelem, az önuralom erkölcsi magasságokba emelése, kiegészülve az önismeret tántoríthatatlanságával.

Tudjuk, mégsem tesszük? Egészségre törekvés kis lépésekben

A Leideni Egyetem kutatói szerint manapság igencsak erőteljes akadályokba ütközik mindenki, aki egészségesebben akar élni. Marieke Adriaanse, a Leideni Egyetem Orvosi Központjának professzora, mindezt azzal egészíti ki, hogy a tudományos előrevetítések szerint 2060-ra szükségessé válik, hogy minden harmadik ember az egészségügyben helyezkedjen el. Éppen ezért már ma arra kell törekednünk, hogy a megelőzést helyezzük előtérbe, ha az egészséges életmód mellett döntünk.