2024.09.23. 17:42:48 6968 246

Megtisztelték a madarak az autódat? – Így távolítsd el a madárürüléket a kocsidról!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A madárürülék eltávolítása az autóról nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem az autó fényezésének megóvása érdekében is. Az ürülék savas összetevői ugyanis gyorsan kárt tehetnek a festékrétegben, ha nem távolítjuk el időben.

Madárürülék az autón Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Madárürülék az autón Fotó: 123rf.hu

Ha másért nem, ezért mindenképpen érdemes gyorsan cselekedni, hogy megelőzzük a tartós foltokat vagy a lakk sérülését. Szerencsére néhány egyszerű módszerrel hatékonyan és biztonságosan megszabadulhatunk a nemkívánatos szennyeződéstől, és visszaadhatjuk autónknak a tiszta, ápolt megjelenést.

Ha még friss a dolog

Légy résen, mert a gyorsaság sokat számíthat, hiszen a friss madárürüléket könnyebb eltávolítani!

  • A legtutibb! Egy nedves szivaccsal könnyedén eltávolíthatod a kocsiról az oda nem illő „díszletet”! Ne semmiképpen ne a dörzsis részével próbálkozz!

  • Ha nincs kéznél más! Egy benedvesített papírzsebkendővel szedd le az autód ideiglenes díszét. Csak semmi dörzsölés, nehogy kárt tegyél a fényezésben!

Ha már régi az „ügy”!

Bizony, megesik, hogy nem cselekszünk túl gyorsan, ezért a madár „nyoma” bizony rászárad. Itt a feladat a következő:

  • Akkor jó, ha nedves! Egy bevizezett zsebkendőt, törlőkendőt rakj a foltra. Ha már az ürülék is átnedvesedett, valószínűleg könnyedén eltávolítható. A dörzsöléstől szintén óvakodj!

  • Amire ügyelj! Autómosóba csak akkor menj, ha ezeket az „apróságokat” már eltávolítottad! Az előmosás sokszor nem elég, hogy ezek a foltok eltűnjenek, a későbbiekben pedig a kefék így károsíthatják a fényezést!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...