2021.11.29. 11:00:36 8323 290

„Mendegél a mandarin!” – Ne hagyd meglógni, inkább egyél belőle!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy az ősznek, nyárnak, tavasznak, úgy a télnek is megvannak a favorit gyümölcsei. Ugyan ezek nagy része nem nálunk terem, de bolthálózatoknak, szupermarketeknek hála, így télvíz idején bőségesen hozzájuthatunk a finom téli gyümölcsökhöz is. Például a mandarinhoz, amely minden korosztály nagy kedvence lehet!

Mandarin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mandarin

Amellett, hogy nagyon finom, még számos pozitív hatása is van szervezetünkre, mely miatt érdemes rendszeresen fogyasztani belőle.

Amiért még jobban szeretni fogjuk!

Tudtad, hogy a mandarinban található nobiletinnek zsírégető hatása van, így segíthet a fogyásban? Igaz, a héj alatt található fehér részben van, ami nem a legfinomabb, de hát valamit valamiért, szokták mondani.:-)

Amit általában tudunk róla

C-vitamin tartalmának köszönhetően erősíti immunrendszerünket. Már naponta 3-4 mandarin fedezi a napi C-vitamin szükségletünk harmadát. Egy-egy megfázásos időszakot le is rövidíthetünk rendszeres fogyasztásával.

Amit nem is hinnél róla

Kalciumtartalmának köszönhetően fogyasztásával erősíthetjük csontjainkat, fogainkat. A benne lévő gyümölcssav nem csak enyhén savanykás izét okozza, hanem segíthet, hogy a mandarinban lévő tápanyagokat szervezetünk a lehető legjobban hasznosítsa.

Májunk is szeretni fogja!

A fentebb már említett nobiletinnek köszönhetően fogyasztásával (és persze a megfelelő táplálkozással) segíthetünk megakadályozni májunk elzsírosodását.

Csak úgy ragyogsz tőle!

Bőröd - melynek szintén szüksége van megfelelő mennyiségű C-vitaminra, hogy teljes fényében ragyoghasson – szintén nagyon hálás lesz, ha rendszeresen fogyasztod ezt a finom citrusost! Egészséges színnel, ragyogással hálálja meg a törődést.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.