2022.12.09. 15:14:46 6135 248

Mi a különbség a hagyományos és az elektromos fűtés között?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Segítünk megérteni a modern fűtés előnyeit.

Fűtésszezon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűtésszezon

Miben különbözik a modern, alacsony szén-dioxid-kibocsátású elektromos fűtés a hagyományos fűtőtestektől? Most megmutatjuk.

Ha modern, elektromos radiátorokra vált, akár 30 százalékkal is csökkentheti energiaszámláit, miközben sokkal jobban szabályozhatja, mikor fűti otthonát vagy irodáját. Az ilyen radiátorok jó részéhez digitális termosztát és pontos hőmérséklet-szabályozó is jár, így amint a helyiség eléri az Ön által választott pontos hőmérsékletet, a radiátor automatikusan kikapcsolja az áramfogyasztást.

Az elektromos radiátorok lehetővé teszik a lakástulajdonosok számára, hogy akár egytized fokos pontossággal megválasszák, mely helyiségeket, milyen hőmérsékletre és milyen időpontokban kívánnak fűteni. Ezt zónázásnak hívják.

Az automata zónafűtésnek hála minden helyiségben más hőmérsékletet állíthat be: a fürdőszoba 22,1 fokos, a konyha 18 fokos, a nappali 22,5 fokos, a hálószoba 15,5 fokos lehet. Minden radiátor saját intelligens, független vezérléssel rendelkezik, amely akár száz fűtési zónát is lehetővé tesz, így a használaton kívüli helyiségek hűvösebbek és energiát takarítanak meg.

A radiátor emellett energiaszabályozott termodinamikai termék, amelyet ebben az évtizedben - nem 50 évvel ezelőtt! - találtak fel. Ugyanazt a teljesítményt képes elérni, de sokkal kevesebb energiát fogyaszt, így Ön pénzt takarít meg.

Alkalmazkodnak a tulajdonoshoz

A modern elektromos radiátorok kisebbek, vékonyabbak, könnyebbek és sokkal hatékonyabbak, mint régi társaik. Éppen ezért egy ember által egy nap alatt felszerelhetők.

Nincs szükség tégla méretű fűtőtestekre, a mindössze 50 mm vastagságú alumíniumszerkezet jóval több helyet hagy szabadon az otthonában. Az ilyen készülékek nem foglalnak értékes falfelületet: felszerelheti őket a kanapé fölé, vagy használhat vízszintes radiátorokat a kisebb falakon.

Az intelligens fűtésvezérlőknek hála ezek a fűtőtestek percre pontos be- és kikapcsoló időzítővel vannak ellátva. Helyiségenként észlelik, hol tartózkodnak épp emberek a lakásban. Automatikusan kikapcsolnak az üres szobákban, hogy segítsék az energiatakarékosságot - emeli ki Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke. Az érzékelő észlel minden nyitott ajtót vagy ablakot is, ilyenkor azonnal kikapcsolja az elektromos radiátort, csökkentve az energiapazarlást.

Némely modern fűtési rendszer már öntanuló módot is alkalmaz, lehetővé téve, hogy minden egyes elektromos radiátor megjegyezze az Ön életvitelére jellemző mintákat. Ez az intelligens sugárzó algoritmus valós időben elemzi ezeket az információkat, hogy optimalizálja saját energiafelhasználását a maximális hatékonyság és költségmegtakarítás érdekében.

Végül, az elektromos radiátorok nem igényelnek műszaki telepítést. Nincs újrahuzalozás, nincs drága akkumulátor, nincs további havi díj, nincsenek dobozok a falon és nincs éves biztonsági ellenőrzés és karbantartás sem.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...