2016.12.10. 08:43:59 12905 306

Mi legyen a csokimikulásokkal? – 1+1 gyors recept a maradékból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a Mikulás úgy ítélte meg, hogy Nálatok olyan jó gyerekek laknak, hogy mindezt csak úgy tudja kifejezni, hogy temérdek csokival tömi meg az apró csizmákat, és azok elpusztításában már Apa sem tud segíteni, akkor lép a színre Anya, aki néhány frappáns ötlettel rukkol elő, hogy finom desszertek formájában éljenek tovább a jutalom csokik.

Csokimikulás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokimikulás

Vagyis ha valamilyen édességbe kerülnek felhasználásra az ajándék csokik, akkor nem lesznek túl hosszú életűek. De hát az a csokoládé mikulások sorsa, hogy valahogy így végezzék:

Szuper gyors csokiropogós

Ráadásul sütés nélkül!

Hozzávalók:

  • 10 dkg maradék csokoládé (lehet, tej-, ét-, vagy fehércsoki is)

  • 3 dkg natúr, tehát nem cukrozott kukoricapehely

A csokoládét megolvasztjuk, a kukoricapelyhet apró darabokra törjük. Ha a csoki megolvadt, beleönthetjük a pelyhet, melyet aztán alaposan beleforgatunk. Ha kész, egy kanál segítségével kis halmokat képezünk a masszából, amit aztán zsírpapírra rakunk és hagyunk megdermedni. Ha hűtőbe tesszük egy kis időre, szinte azonnal fogyasztható is. Ha van kedvünk, még meleg állapotában megszórhatjuk kókuszreszelékkel, egy kis mandulával, vagy színes dekorcukorral.

Pofon egyszerű csokis „kenyér”

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj

  • 15 dkg cukor

  • 7 dkg liszt

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 14 dkg csoki

  • 4 db tojás

  • 8 dkg őrölt mandula

A vajat a cukorral simára keverjük, a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat egy habverővel a vajas krémhez keverjük. A fehérjét félrerakjuk. A lisztet, sütőport, őrölt mandulát összekeverjük a vajas-tojásos-cukros masszával, majd beletesszük az előzőleg, gőz fölött megolvasztott csokoládét. Ha szépen összekevertük, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.

Az egészet egy kivajazott, esetleg sütőpapírral kibélelt formába tesszük, majd előmelegített sütőben, 180 ⁰C-on, nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütjük. A villapróbát kerüljük, mert könnyen összeeshet a tészta.

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: kochbar.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Újratervezett zellerkrémleves

A zeller hosszú ideig mostohagyerek volt a konyhában. Sokan csak levesalapként gondolnak rá, mások legfeljebb valami szigorúan diétás étel részeként. Pedig ez a karakteres zöldség többet tud, mint gondolnánk. Mély, földes íze, selymes textúrája és egészségre gyakorolt hatásai miatt megérdemli, hogy főszerepet kapjon.

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.