2024.09.19. 17:49:52 1960 89

Mindennapjainkat megkönnyítő házi praktikák – Ezeket próbáltad már?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan rendszeres tipp- és trükk kutatókká érlelik magukat az évek során, amire leginkább azért tartanak igényt, hogy javítsanak a teljesítményükön, hogy hatékonyabban és gyorsabban meg tudjanak oldani különféle feladatokat, elkerülve az esetleges buktatókat. Olykor az lehet a benyomásunk, hogy az angolosan SMART- vagy okos megoldásokként emlegetett praktikák keresése az elme azon vágyát jönnek kielégíteni, hogy az életben ne legyen időpazarló tevékenység, hogy a bennünket leginkább érdeklő, fontos dolgokra és személyekre tudjunk összpontosítani.

Hangyák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hangyák

Legyen szó bár problémamegoldásról, előnyszerzésről, kíváncsiságról egy-egy feladatkönnyítő módszer kutatása és gyakorlatba léptetése során, mindenképpen megérnek egy próbát.

Vegyük például a szódabikarbónát, melynek kapcsán szinte minden háziasszonynak van pozitív tapasztalata. Vannak, akik egy kinyitott szódabikarbóna-csomagot a hűtőszekrénybe helyeznek, hogy ott megfelelő szagtalanítóként funkcionáljon. Ugyanakkor a leégetett edényekhez is sűrűn kínál segítséget, amit, ha meleg vízzel felöntünk és legalább fél óra hosszát áztatni hagyunk, könnyen eltávolíthatóvá teszi a szennyeződést. A nagytakarítások egyik „réme” a sütő kitisztítása, ám ebben is számíthatunk a szódabikarbóna tisztítóerejére - ezt benedvesített szivacsra kell szórni és úgy végigsúrolni a tisztítandó felületet.

Ha a gyerekek sűrűn és szívesen rágógumiznak, akkor néha előfordulhatnak kisebb balesetek, melyek megoldása bizony gyakorta okozhat fejtörést. Ha például a rágóguminak sikerült beleragadnia a szőnyegbe vagy a kedvenc és féltett bútorunk huzatjába, akkor a jégkocka lehet az egyik potenciális megoldás az eltávolításra. Ezt rá kell szorítanunk a felületre, és ott tartanunk mindaddig, amíg a makacs rágó rá nem fagy - így egyszerűbben eltávolíthatóvá válik.

Megesik, hogy az a kívánság kel életre bennünk, hogy valamilyen módon meghosszabbítsuk tárgyaink, eszközeink, kozmetikai termékeink életét, így megkímélve magunkat az idő előtti lecserélésektől, vásárlásoktól. Ha például a sűrűn használt samponok és kondicionálók használatát szeretnénk gazdaságosabbá tenni, akkor érdemes azokat fejjel lefelé tárolnunk - ezzel megelőzhetjük a kellemetlen beleszáradást, miközben élvezhetjük az utolsó cseppig való felhasználásuk megnyugtató érzését.

Ha a lakásunkba hívatlan „vendégek” érkeznek, mondjuk hangyák, akkor nem minden esetben az az első gondolatunk, hogy egy toxikus anyaggal vessünk véget jelenlétüknek. Főként akkor nem, ha akadnak ennél szelídebb, természetesebb módszerek is, melyek ráadásul még hatékonynak is bizonyulnak. Hangyák kitessékelése ellen jól bevethető „fegyver” lehet a szegfűszeg szétszórása, amelynek illata önkéntes távozásra sarkallja őket. Van, aki ennek lebonyolításához sütőport, vagy élesztő, cukor és víz elegyét veti be.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...