2021.03.03. 17:00:00 10565 306

Mindent a maca gyökérről!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bármikor jól jön, ha egy kicsit fel tudjuk tuningolni az egészségünket, rá tudunk erősíteni az immunrendszerünkre. A maca gyökér pedig még más igen pozitív hatásokkal is bír, érdemes kipróbálni.

Macagyökér por, örlemény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Macagyökér por, örlemény

Bár mindkettő nagyjából szuper-tápláléknak tekinthető, a maca gyökérpor nem keverendő össze a vidám zöld színű matcha teaporral. A kettő ugyanis két teljesen különböző dolog. A matcha teáról ide kattintva olvashatsz bővebben, a maca gyökeret pedig lentebb mutatjuk be neked.

Tehát ez az igen értékes növény számos problémára tartogat nekünk egyszerű és kézenfekvő megoldást. Jótékony hatásait A-, B1-, B2-, B3-, C-, D-vitamin, a kalcium, a magnézium, a vas, a cink, a réz, a nátrium, a kálium, élelmi rost, aminosav és zsírsav tartalmának köszönhetjük. Rokonnövényei közt megtaláljuk konyhánk legegészségesebb zöldségeit: a brokkolit, karfiolt, retket, káposztaféléket. Különlegessége, hogy 4000 méter fölött vadon terem. Gumóját feldolgozáskor kiszárítják, majd megőrölik, így kerül konyhánkba a maca por.

Ezért érdemes beszerezned egy kis macát:

Remek hormonszabályozó, ennek köszönhetően pedig hasznunkra lesz akár a termékenység növelésében, akár a változókor tüneteinek, vagy menstruációs zavarok enyhítésében. Ráadásként támogatja a szexuális funkciókat, növeli a libidót, és nem csak ezen módon, de a stresszt is csökkentheti. Sportolóknak energiaszint növelése miatt, izomépítéshez érdemes fogyasztani, fogyási céllal diétázóknak pedig az eredményesebb súlycsökkentés érdekében. Amellett, hogy sok hasznos összetevőjének köszönhetően az immunrendszerünk is megerősödik, az agyi funkciók is javulhatnak tőle – ideértve például a memória erősödését és a migrén megszűnését is.

Hogyan fogyasszuk?

Önmagában kissé földes íze van – meg ugye port enni sem élvezet- ezért érdemes süteménybe, kenyértésztához, pudingba, vagy az egészséges vonalon haladva zabkásába keverni.

Pajzsmirigy betegséggel óvatosan!

Ha pajzsmirigy betegségben vagyunk érintettek, egyeztessünk szakorvosunkkal, mielőtt beszereznénk a maca gyökérport. Még az is lehet, hogy kimondottan jót fog tenni, de fontos, hogy a betegségünk alapján rossz irányba ne mozdítsa a hormonműködésünket.

Cikkünk tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvosi véleményt, ajánlást.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...