2024.09.24. 12:43:07 4998 196

Mire lehet jó egy szál spagetti, egy kevés autóviasz és néhány élénk színű körömlakk?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mindennapi kisebb-nagyobb kihívások erőteljesen növelik a problémamegoldó-képességünket és a kreativitásunkat egyaránt. Észlelünk, tapasztalunk, megfigyelünk, levonjuk a következtetéseket és a tanulságokat, majd eltöprengünk azon, hogy miként lehetne még hatékonyabban cselekedni. Kísérletezünk, kipróbálunk, átformálunk, finommódosítunk. Ily’ módon születhetnek olyan szenzációs „trükkök”, amelyek segítségével megannyi fejfájástól és bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Kérdés, hogyan? Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kérdés, hogyan? Fotó:123rf.com

Legyen szó bár poloskaelűző módszerekről, túlsózott étel sótalanításáról vagy éppen a lábbelik vízhatlanná „varázslásáról” az emberi leleményesség mindre talált megfelelő megoldást. Sőt, egyesekre többet is.

Gyűjtöttünk egy csokorra valót ezekből az ötletgazdag technikákból

Nem meglepő, ha azt kívánjuk, bár kevesebb időt kellene szánnunk a kulcscsomónkkal való babrálásra. Így van? Akkor érdemes bevetni az élénk körömlakkal megjelölt kulcsfejek trükkjét. Tegyük ezt a leggyakrabban használt kulcsok gyors megtalálása érdekében.

Sokan szeretjük illatos gyertyákkal növelni az otthonunk hangulatát - főként a hűvösebb, sötétebb évszakok beköszöntével. Ha a kanóc megrövidül, segítségünkre lehet egy szál spagetti, amivel az ujjunk megégetése nélkül gyújthatjuk meg a gyertyánkat.

Amennyiben a szövegkiemelő nyomait akarjuk eltávolítani a jegyzetünkből, érdemes próbára tenni a fültisztító pálcikára csöppentett citrom levének erejét. Fontos azonban megjegyezni, hogy a régebbi kiemelések makacsabbak, így a citromleves eltávolítás leginkább a relatíve friss színek esetében nyújt segítséget.

A különféle vetőmagok tárolásakor a frissen tartásukat légmentesen zárható tasakokba helyezett szilícium-dioxid csomagocskákkal oldhatjuk meg. Ezzel megakadályozhatjuk a magvak csírázását, ugyanakkor a penészedéstől is megóvhatjuk azokat.

A fürdőszobai tükör párásodását egy kis mennyiségű autóviasz felvitelével akadályozhatjuk meg. Hagyjuk a viaszt megszáradni, majd egy puha és száraz ruha segítségével polírozzuk le.

A telematricázott gyerekbútorokról a ragadós díszeket egy gittkés és egy hajszárító (ezzel lazítjuk fel a ragasztót) „együttműködésével” hámozhatjuk le.

Fehér tornacipő tisztításához jól jöhet egy kis fogkrém (ne legyen zselés) felvitele egy már nem használt fogkefére. Dörzsöljük be a piszkos helyeket, majd a végén egy nedves ruha segítségével töröljük végig a cipőt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...