2021.01.14. 17:31:06 9845 214

Mitől lesz tartós a szerelem? - A tudósok utána jártak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindegy, hogy hasra esünk-e valakitől vagy pofára esünk-e vele kapcsolatban, ugye? A szerelmi kapcsolatok végkimenetele nem igazán megjósolható, azonban a neurológusok a nyomába eredtek annak, hogy mi kellhet a szerelem lángjának megőrzéséhez!

Boldog pár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog pár

Vajon mi dönti el, hogy a rózsaszín köd felszállta után meddig marad együtt egy pár? Jókor, jó helyen? A természet úgy huzalozott minket, hogy lehetőleg a meglátni, megszeretni és szaporodni útvonalon haladjunk. Bizony a sokat emlegetett „kémia” nagyban befolyásoló tényező ebben!

A „szerelmes” agy fontos vegyülete

Amikor számunkra különleges emberrel találkozunk, agyunkat elárasztja a dopamin, ami boldogság és elégedettség érzetét kelti bennünk. Ennek a neurotranszmitternek az egyik legfontosabb termelője a VTA, avagy az agy ventriális tegmentális területe. Ez a terület és a dopamin fontos szerepet játszik a szervezet úgynevezett jutalmazási folyamataiban: étkezés, szerelem, szex és minden olyan cselekvés, amelyekhez az agy örömöt társít.

A boldog párok VTA zónája nagyon dinamikus

A vizsgálatok során a friss szerelmeseket és a régóta párkapcsolatban élőket kérték meg távoli és közeli ismerősök fényképeinek nézegetésére. Amikor az alanyok megpillantották szerelmük fényképét, a VTA terület „felragyogott”. A szeretett személy látványa erős dopamin-találatot eredményezett mindkét csoport résztvevőinél. Az anyai szeretethez hasonlóan megállapítható, hogy a kötődés érzése a romantikus kapcsolatoknál is mennyire meghatározó. A kutatók még nem jöttek rá, hogy pontosan mi lehet a tartós szerelem valódi kulcsa, de az eddigi megállapítások azt sugallják, hogy nemcsak a szerelem romantikus haszna kell hozzá, hanem párkapcsolati elköteleződés is szükséges. Hovatovább a magunkon megfigyelhető párkapcsolati tendenciákat az egyéni genetikánk is erősen befolyásolhatja.

A dopaminszint tudatos megnövelése

Az izgalom, a veszély és az öröm érzetei fokozzák a dopaminszintet, ezért szerelmünket ne csak ünnepekkor ajándékozzuk meg. Az apró meglepetéseknek és a kalandos utazásoknak szerelemfokozó hatása van!

Forrás: inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...